Millelumen

Rising

Design Michael Raasch

Over Rising

Rising is een serie led lampen bestaande uit plafond armaturen, wandlampen, hanglampen, tafellampen en staande leeslampen. Rising is gemaakt van hoogwaardig aluminium, een ultramoderne, dimbare en flikkervrije LED-module met een optimale lichtspreiding door nauwkeurig berekende glas- en optische elementen.

In veel stappen wordt tijdens het productieproces elk onderdeel geperfectioneerd door uitgebreide mechanische fabricageprocessen in traditionele Duitse fabrikanten. De resultaten zijn organische verlichtingsobjecten die uiteindelijk kunnen voldoen aan de eis van de ontwerpers dat ze "meer dan de som der delen" zijn.  

Millelumen Rising biedt de keuze tussen een wit of zwart gecoate ontspiegelde glasoptiek, die ofwel is uitgerust met een glazen lens voor gedefinieerd gericht licht of zonder een lens voor diffuus, verstrooid licht. De optiek met of zonder lens is magnetisch bevestigd aan de lampkop en kan eenvoudig zonder gereedschap worden vervangen. Als accessoire biedt millelumen zachte filters, brede lenzen en kleurfilters voor de hele stijgende serie, die gemakkelijk en uitwisselbaar achter de glasoptiek kunnen worden geplaatst.