Stof & microvezel

Over Stof & microvezel

Stof staat volop in de belangstelling als bekleding voor zitmeubelen. In het hogere segment zijn het veelal de uni wol (mix) stoffen die de trend aangeven. Een bijzondere vorm van microvezel zien we terug als microleer. Hierbij wordt een microvezel op splitleer gelijmd, maar om nu van leer te spreken...

Bij stoffen in het algemeen kunnen we stellen, dat regelmatig onderhoud de levensduur verlengt. Bovendien leeft het op een schoon meubel een stuk aangenamer. Voor algemeen onderhoud adviseren we een wekelijke stofzuigbeurt met het meubelopzetstuk. Stel het vermogen af op 500 Watt, dat is beter voor de vulling van de kussens. Als je de bekleding met de reinigingshandschoen afneemt, verwijder je de meeste micro vervuiling met een enkele veeg.

Goede kwaliteit wollen stoffen hebben natuurlijke vetten, die er voor zorgen dat de stof gemakkelijk te reinigen is. Wollen stoffen hoef je niet te impregneren. Viltstoffen kunnen bij gebruik van te veel water uitzetten, daarom raden we het impegneren van viltstoffen af.

Stof en microvezel kunt u volgens BinnenUit het beste onderhouden met de:

Puratex Verzorgingsset

Alles in één complete set: impregneer, reinigingswater, reinigingshandschoen, doekje en een vlekverwijderaar. Nieuwe banken even stofvrij en schoon maken. De pompverstuiver impregneer kun je gewoon binnen gebruiken. Geen oplosmiddelen, geen nare geurtjes, binnen tien minuten klaar. De set is ruim voldoende voor 5 zitplaatsen. We adviseren om minimaal twee maal per jaar grondig te reinigen en de impregneer daarna weer op te frissen.

Frequentie: 2 x per jaar

Inhoud: 200 ml impregneer, 200 ml reinigingswater, 50 ml vlekverwijderaar, 1 reinigingshandschoen, doekje en gebruiksaanwijzing.

Gebruiksaanwijzing Puratex