Leolux

Pallone Paradise

het paradepaardje van Leolux

Over Pallone Paradise

Uw eigen Pallone Paradise in 7 dagen in huis

leolux vertaalt de pracht van de natuur naar uw persoonlijke interieur. Met als inspiratiebron het vogelrijk, een waar paradijs voor wie zoekt naar de schoonheid van het onverwachte. Zoals vogels met hun veren pronken, in zachte of felle kleuren, in het groenste groen of in fluor roze.

Olaf Hajek

Kunstenaar Olaf Hajek legde die unieke pracht vast op doek en baseerde er de Pallone Paradise serie op. Een reeks van Pallones in acht eigentijdse kleurcombinaties in het vertouwde Senso leer, dat speciaal voor de Pallone Paradise is uitgebreid met een aantal nieuwe kleuren. Deze acht Pallones kregen ook allemaal de naam van de vogel die als inspiratiebron diende, zo is er de Kingfisher, de Rosefinch, Rifleman, Love bird, Yellow chat, Red cardinal, Baby Owl, en de Pallone Flycatcher.

"De Pallone-Paradise is rechtstreeks geïnspireerd op de schoonheid van het vogelrijk."
 

Historie van een Icoon

Ontwerper Roy de Scheemaker koos voor het ontwerp van de Pallone een bijzonder vertrekpunt, een zwevende zit-bal, met als enige toevoeging de voetjes en een ruggetje. Leolux ontwikkelde deze futuristische fauteuil in 1989 voor het educatieve 'huis van de toekomst'. Bijna drie decennia later is het een design-icoon, leverbaar in drie maten en in elke denkbare kleur. Een comfortabele eyecatcher zonder gelijke.

 

Pallone en de huiskunstenaar

Illustrator Olaf Hajek schilderde voor Leolux de vogels die aan de basis liggen van de Paradise reeks. Gefascineerd en verwonderd door de expressieve kleuren van de natuur koos hij voor de meest realisticsche benadering. De Berlijnse kunstenaar werkt wereldwijd voor bekende bedrijven en tijdschriften. Zijn creatieve visie op de wereld van Leolux is sinds 2016 te vinden op de Leolux beursstands, in winkels en in het Leolux jaarboek.

U kunt de Pallone Paradise bij ons komen bewonderen, zit de combinatie van uw dromen er niet bij? Geen nood, u kunt uw eigen Pallone samenstellen en met behulp van de Leolux creator


Wilt u een persoonlijk advies, dan nodigen we u graag uit in de winkel.