Desso

Desso Airmaster Tapijt

verkrijgbaar in diverse uitvoeringen

Over Desso Airmaster Tapijt

DESSO AirMaster: het tapijt dat zorgt voor een gezonder binnenklimaat. De DESSO AirMaster is een uniek en gepatenteerd vloerconcept. Deze revolutionaire vloerbedekking is speciaal ontwikkeld om de schadelijke kleine stofdeeltjes in de leefruimte op te vangen en vast te houden.

Waarom de Desso Airmaster?

Waarom zou u eigenlijk voor de Airmaster kiezen? En wat maakt dit type vloerdecoratie eigenlijk zo bijzonder? Namelijk om de volgende redenen: met de Desso AirMaster worden fijne stofdeeltjes opgevangen en vastgehouden tot de eerstvolgende stofzuigbeurt, zodat er een schoner binnenklimaat ontstaat. Met de Desso AirMaster Gold en Airmaster Silver zijn er nog meer voordelen aan dit type vloerdecoratie. De Airmaster Gold zorgt ervoor dat de concentratie fijnstof in de lucht acht keer lager is dan bij harde vloeren en vier keer lager dan bij een standaard tapijt. De Airmaster Silver daarentegen zorgt er weer voor dat de concentratie fijnstof in de lucht zes keer lager is dan bij harde vloeren. Daarnaast heeft de Silver variant een hogere comfortwaarde door zijn hogere en zachtere poolstructuur.

Ook is het zo dat we meer dan 90% van ons leven binnen doorbrengen. Een goed binnenklimaat is dus erg belangrijk voor onze gezondheid. Iedere dag ademen we dan ook ongemerkt zeer kleine stofdeeltjes in die in huis ronddwarrelen. Deze worden ook wel fijnstof genoemd. Deze stofdeeltjes zijn met het blote oog niet waarneembaar, maar dat maakt ze niet minder gevaarlijk. De Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) heeft in een onderzoek aangetoond dat met name een hoge concentratie van fijnstof in de lucht voor gezondheidsproblemen kan zorgen. Een goede reden dus om voor de Airmaster te kiezen.

Onderhoud Airmaster

Anders dan bij alle andere vloeren, is regelmatig onderhoud voor de Airmaster een werkelijke garantie dat het opvangen en vasthouden van kleine stofdeeltjes optimaal blijft functioneren. Dankzij de unieke structuur van de Airmaster laten kleine stofdeeltjes zich tijdens het stofzuigen namelijk makkelijker verwijderen dan bij ander tapijt.

Om uw Airmaster tapijt zo goed en effectief mogelijk te reinigen en onderhouden, hebben we onderstaand een aantal tips voor u samengesteld:

  • Stofzuig uw vloerbekking minimaal twee keer per week
  • Stofzuig met de pool mee
  • Gebruik een goede stofzuiger met HEPA-filter. Deze filtert de kleine stofdeeltjes en voorkomt dat ze weer in de lucht terechtkomen.

De kleine stofdeeltjes verhogen namelijk de kans op astmatische en allergische klachten. Daarnaast zijn ze een belangrijke oorzaak van klachten aan de luchtwegen bij kleine kinderen. Een hoge concentratie kleine stofdeeltjes in de lucht is dus schadelijk voor uw gezondheid, die van uw kinderen, echtgenoot of andere huisgenoten.