Farrow and Ball

Lakken

Exclusieve verf van Farrow & Ball

Over Lakken

Farrow and Ball verf: oorspronkelijk uit Engeland, maar gelukkig ook verkrijgbaar in Nederland. En ja, zelfs in Zeeland! Van der Poel Hometextiel biedt het complete pakket Farrow & Ball verf en daarmee zijn wij de enige dealer van Farrow and Ball in Zeeland.

Waarom Farrow and Ball Verf?

U vraagt zich misschien af wat er nou eigenlijk zo speciaal is aan Farrow & Ball. Waarin is de verf anders dan andere verfsoorten en waarom zou ik nou uiteindelijk toch voor Farrow and Ball kiezen? Het grote verschil zit hem in de samenstelling van de verf. Farrow and Ball verf is namelijk geheel op waterbasis en bestaat geheel uit natuurlijke kleurpigmenten, waar andere verfmerken uitsluitend met syntetische kleurpigmenten werken. Ten opzichte van andere merken zit er vaak tot wel 30% meer kleurpigment in de potten verf van Farrow & Ball; een enorm verschil. Hierdoor is de dekking/dekkracht van Farrow & Ball verf beter en ligt de kleurdiepte van de verf van F&B vele malen hoger dan die van andere verfmerken. Dankzij de uistekende dekking van de verf hoeft u minder van de verf te gebruiken. Daarnaast zijn de verven van Farrow and Ball ook nog eens vrijwel geurloos, eenvoudig in het gebruik, werken tijdbesparend en zijn dankzij de minimale schadelijke stoffen in de verf ook nog eens vrijwel niet belastend voor het milieu. Alle verf wordt tevens geproduceerd in Engeland. Dankzij de strenge controles zijn de kleuren altijd identiek. Of u nu 7,5 of 750 liter besteld, de kleur is altijd hetzelfde. Zelfs wanneer u enkele jaren later verf bijbesteld zal de kleur identiek zijn. Kortom, genoeg voordelen om te kiezen voor verf van Farrow & Ball!

Farrow & Ball Verf Assortiment

Het gehele Farrow & Ball verf assortiment bestaat uit totaal elf verfsoorten, waaronder muurverf, lak, vernis en primer. Deze verfsoorten zijn verkijgbaar in totaal 132(!) unieke kleuren. Van al deze kleuren kunt u een proefpotje proberen, zodat u er zeker van bent dat u de goede kleur gekozen heeft; toch wel zo belangrijk. De verven van F&B zijn o.a. te herkennen aan de kenmerkende, matte uitstraling. Door dit grote aanbod aan warme, unieke kleuren zit er altijd wel een kleur tussen die uw interieur nóg mooier maakt! Niet voor niets horen wij van onze klanten vaak dat wanneer ze eenmaal met Farrow & Ball gewerkt hebben, niets anders meer willen. Daarnaast heeft F&B haar eigen speciale kwasten. Door deze te gebruiken, krijgt u uiteindelijk het mooist mogelijke resultaat. Deze zijn van zacht, syntetisch haar en zijn verkrijgbaar in 3 verschillende breedtes; 2,5cm, 3,7cm en 5 cm. Voor het verven van buitenmuren heeft F&B nog een aparte verfroller. Voor een optimaal resultaat zijn natuurlijk ook deze producten te verkrijgen bij Binnenuit Woningtextiel.

Imitatie Farrow and Ball Verf

Waar de kleuren verf van vrijwel alle andere merken eenvoudig te imiteren zijn, vallen de lakken van Farrow & Ball gegarandeerd niet na te maken. Dit heeft alles te maken met het feit dat F&B haar lakken volledig samensteld uit natuurlijke kleurpigmenten. Het is dan ook volledig uit te sluiten dat de verf na te maken is op basis van syntetische kleurpigmenten, juist waar alle andere merken hun verven mee samenstellen. Natuurlijk zijn er altijd mensen die hier aan twijfelen. Ook wij krijgen daarom regelmatig de vraag of dit wel echt zo is. In onze winkel te Heinkenszand hebben wij hiervoor een speciaal bord, om de 'namaak' verf qua kleur te vergelijken met de verf van Farrow & Ball. U raadt het natuurlijk al: het is nog nooit voorgekomen dat een ander merk verf precies overeen kwam met die van Farrow and Ball.


Naast de verf beschikt F&B ook over een uitgebreide collectie authentiek, Engelse behang, dat geheel per klant gedrukt wordt. Het behang wordt dus gedrukt per bestelling. Ook deze kunnen wij u leveren.

Natuurlijk hopen we dat u net zo enthousiast geworden bent over Farrow and Ball als wij. We hopen u snel in onze winkel te begroeten. Op onze speciale Farrow & Ball wand kunt u alle mogelijke kleuren op uw gemak bekijken, natuurlijk onder het genot van een lekker kopje koffie. Wij genieten van uw komst!