Van Cadsand

5si matras

Drukverlagend en zeer comfortabel

De van Cadsand matras 5si biedt extra ondersteuning in de heup, schouders en taille, terwijl de afritsbare tijk van de matras heerlijk zacht is en bijdraagt aan een prettige slaaptemperatuur.

Aanpasbare toplaag

In de toplaag van de matras is revolutionair PULSE latex verwerkt, een nieuwe latexsoort.

Dankzij een unieke samenstelling en innovatieve technologie is dit de zachtste, meest veerkrachtige, best ventilerende en sterkste latex ooit. Ook de ventilatie-eigenschappen zijn uitmuntend.

Tussenlaag

De tussenlaag van deze matras bestaat uit geperforeerde latex voor optimale ventilatie.

Het materiaal is samengesteld uit 50% natuurlatex en 50% synthetische latex. De microscopisch kleine luchtkamertjes zorgen voor een optimale vocht- en warmteregeling.

De latexlaag is voorzien van verticale en dwarse uitsparingen, die zorgen voor extra ventilatiekracht én een betere drukverdeling over het lichaam.

Tijk

Uw van Cadsand matras heeft een tijk van Tencel, een duurzame vezel die wordt gemaakt van eucalyptushout. Tencel voelt zo zacht als zijde, houdt u warm in de winteren koel in de zomer en ventileert uitstekend.

Bacteriegroei vindt op Tencel maar liefst 2000 keer langzamer plaats dan op synthetische stoffen.

Kern

In uw van Cadsand matras zit een kern van pocketveren met een dichtheid van 375 stuks per vierkante meter, die per stuk verpakt zijn in textielzakjes. Zo kan elke veer zich apart naar uw lichaam vormen. De veren zijn cilindrisch of tonvormig en zijn in zeven zones verdeeld. Daardoor kan de matras een gewicht tot wel 140 kilo aan.

Bodem

De onderzijde van de matras is gemaakt van een zeer goed ventilerend 3D-materiaal. Dit zorgt ervoor dat uw matras volledig kan doorluchten en op elke bodem geplaatst kan worden zonder verandering van ligcomfort.