Tribú

Tribù - Branch

Een strakke, organische uitstraling geïnspireerd door de takken van een boom, met het idee een collectie te ontwerpen die volledig opgaat in de natuur en optimaal bestand is tegen alle weersomstandigheden. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

 

Over Tribù - Branch

Met de Branch- collectie wil ontwerpstudio Altherr Lievore Molina de emotionele band met de natuur versterken en een gevoel van respect en fascinatie voor de natuur oproepen, als een plek om te genieten, dichtbij en ongecompliceerd. Een strakke, organische uitstraling geïnspireerd door de takken van een boom, met het idee een collectie te ontwerpen die volledig opgaat in de natuur en optimaal bestand is tegen alle weersomstandigheden. Er is weloverwogen gekozen uit recyclebare en gemakkelijk te onderhouden materialen. Het aluminium frame krijgt een stevige stabiliteit door de hogedrukinjectie techniek en de veerkracht van de polypropyleen rugleuningen waardoor het zorgt voor een heerlijk zitcomfort. De Branch- collectie bestaat uit een armchair, chair, batyline beach chair, adjustable lounger, bistro tafels in verschillende maten, eettafels in verschillende maten, kleuren en bladen en uit lage tafels zowel rond als rechthoekig die ook in verschillende maten, kleuren en bladen beschikbaar zijn.

De Branch armchair en chair hebben een aluminium gegoten frame wat gepoedercoat is met een dubbele laag voor een superieure kras- en UV-bestendigheid. De zitting en rugleuning zijn gemaakt van polypropyleen, versterkt met glasvezel. Het zitcomfort is buitengewoon dankzij de anatomische veerkracht van de rugleuning. Deze materialen kunnen prima buiten, zijn makkelijk schoon te maken, weerbestendig en 100% recyclebaar. Deze Branch stoelen zijn stapelbaar en daardoor eenvoudig op te bergen.

 

In de Branch Batyline Beach Chair laat u zich heerlijk in glijden. In deze eenvoudige en elegante zit een ingenieus blokkeermechanisme verborgen, waardoor de ononderbroken vloeiende lijnen laten lijken alsof het frame zweeft. De Batyline comfortabele zitting heeft een uitzonderlijke scheurvastheid en UV-bestendigheid. De zitting is ook verkrijgbaar in verschillende, weerbestendige stoffen. 

Het Branch ligbed van Tribù is zeer bijzonder. Het frame is gemaakt van spuitgegoten aluminium, de rug en zitting van all-weather Batyline in dezelfde kleur als het frame. Een zeer luchtig ligbed met een natuurlijke en tijdloze uitstraling. Het ligbed is verstelbaar en stapelbaar waardoor je ze gemakkelijk op kunt bergen. Optioneel zijn er kussens verkrijgbaar. Deze kussens zijn weerbestendig waardoor je ze gewoon buiten kunt laten liggen, ook in korte periodes van regen.

Achter de verfijnde look schuilt een verfijnd ontwerp en een weloverwogen keuze voor duurzame, gemakkelijk te onderhouden, recyclebare materialen. Het aluminium gegoten frame is gepoedercoat met een dubbele laag voor een superieure kras- en UV-bestendigheid. De tafelbladen zijn verkrijgbaar in aluminium of teak van duurzaam beheerde plantages in Indonesië.
De Branch Bistrotafels zijn verkrijgbaar als ronde of als vierkante modellen. Beide zijn ideaal als kleine balkontafels.
De Branch eettafels zijn er in de maten 210x98cm en 300x110cm. 

De Branch lage tafels passen bij elke type bank dankzij de verschillende beschikbare kleuren en tafelbladen. De iets taps toelopende, slanke poten ondersteunen een tafelblad van teak, graniet of verlichte beton. Verschillende vormen, hoogtes en diameters bieden de mogelijkheid om verrijkende combinaties te creëren.

De Branch collectie is ontworpen door de Spaanse ontwerpstudio Lievore Altherr Molina. Deze ontwerpstudio werd in 1991 opgericht door de fusie van zijn drie partners: Alberto Lievore, Jeannette Altherr en Manel Molina. De studio is gespecialiseerd in product- en meubeldesign, interieurdesign en art direction voor bedrijven. Ze hebben talloze nationale en internationale prijzen gewonnen, waaronder de National Design Award van Spanje in 1999 en verschillende ADI-FAD Delta de oro en Delta de Plata Awards. Tegelijkertijd heeft de studio een intensieve lespraktijk ontwikkeld door seminars en trainingen te geven aan nieuwe professionals aan verschillende Spaanse universiteiten en andere organisaties. Lievore Altherr Molina heeft hun werk over de hele wereld tentoongesteld. Voor Tribù ontwierpen ze de Branch- collectie.