Weltevree

Weltevree - De Dutchtub Original

Floris Schoonderbeek. “Ik voel een sterke behoefte aan direct contact met mijn omgeving”, vertelt Floris. “Ik wil weer het plezier beleven van zelf iets ontdekken, het gevoel van onafhankelijkheid. Producten waar je iets mee moet doen, die tot leven komen in het gebruik. De Dutchtub Original kun je zelf warm stoken met hout. Na enige inspanning kun je voldaan plaatsnemen in het warme comfortabele bad en genieten van je omgeving.”

Over Weltevree - De Dutchtub Original

De Tub is gemaakt van een hoge kwaliteit glasvezelcomposiet. Dit materiaal wordt ook gebruikt in de botenbouw. Het is weerbestendig en vergt weinig onderhoud. De ergonomische bodem zorgt voor een comfortabele zit. Er is voldoende ruimte voor vier volwassenen om in de Dutchtub te baden, zonder dat de tub veel ruimte inneemt.

Ook wordt hier een speciaal deksel bij geleverd die het water sneller helpt opwarmen en de tub schoonhoudt na gebruik.

In 2 uur heerlijk warm water in de Dutchtub

Het vuur in de spiraal warmt het water op dat hierdoorheen stroomt. De natuurlijke warmtecirculatie zorgt voor een constante toevoer van warm water. De Dutchtub wordt eenvoudig gevuld via de turbo valce (een speciaal ventiel) door deze aan te sluiten op een tuinslang. Een volle tub bevat circa 650 liter. In de spiraal zit een vuurmand. In deze mand kan hout worden gestookt als warmtebron voor het water. Tijdens warme dagen is het wellicht overbodig om het vuur aan te steken en kan de Dutchtub ook gebruikt worden als een verfrissend koel bad. Water dat onderin de tub zit, wordt via de spiraal naar binnen gezogen. Daar wordt het verwarmd door het vuur. Hierna stroomt het bovenaan de spiraal de tub weer in. Roer het water zo nu en dan om de warmte te verspreiden. Afhankelijk van de omstandigheden duurt het circa 2 uur voordat het bad een temperatuur heeft van 38 graden.

De dubbele wand van de tub zorgt voor een hoog rendement: het bad blijft warm met zo min mogelijk moeite en hout. Om het water langere tijd op 38 graden te houden, moet er extra hout worden gestookt. Met een zak haardhout blijft het water nog 4 uur lang op temperatuur.

 

De Dutchtub heeft een stop. Door deze eruit te trekken, laat je de Dutchtub in enkele minuten leeglopen. Het water kan ook gebruikt worden om de planten water te geven of voor andere doeleinden.

De Dutchtub is verkrijgbaar in de kleuren: Orange, Terra Red, Pebble Grey, Pigeon Blue en Olive green. Hiernaast zijn ook speciale kleuren beschikbaar dit gaat om heel veel RAL-kleuren (met een meerprijs). Vraag gerust bij ons in de showroom of telefonisch welke kleuren dit zijn!

Leuk extraatje!! 

Het vuur van de Dutchtub is multifunctioneel het kan ook gebruikt worden om eten te bereiden. Met de meegeleverde wokpan kunnen allerlei maaltijden bereid worden op het vuur. Eten en drinken kan geserveerd worden op het geïntegreerde plateau met flessenhouder.