OFYR

OFYR - Pizza Oven

Maak heerlijke pizza's op uw OFYR kooktoestel met de Pizza Oven. Boven natuurlijk houtvuur smaakvolle recepten maken, niet alleen pizza's maar ook taart of stoofvlees zijn ideaal te bereiden met dit speciaal ontworpen kooktoestel.

Over OFYR - Pizza Oven

Een pizza-oven is tegenwoordig niet meer weg te denken bij het buiten koken. Met de Ofyr Pizza Oven kunt boven het houtvuur smakelijke pizza’s bereiden. De OFYR Pizza Oven bestaat uit een dubbelzijdig te gebruiken gietijzeren plaat, een pizzasteen die op de gietijzeren plaat gelegd wordt en een dubbele stalen cloche waarbij de buitenzijde om de binnenzijde kan draaien, alsmede een pizza-schep. In de gietijzeren plaat zitten openingen waardoor de hitte uit het OFYR kooktoestel in de cloche kan circuleren en de pizza snel verhit. Door de knop op de cloche te draaien
kan men de grootte van de opening tussen de binnenste- en buitenste cloche bepalen. Hoe groter de opening, des te meer luchtcirculatie en des te meer hittevorming. Om de knop te draaien zijn de OFYR-handschoenen te gebruiken, dit omdat de knop gloeiendheet wordt. Vanzelfsprekend kan de pizza-oven ook als gewone oven gebruikt worden, in combinatie met de gietijzeren braadpannen is taart, brood of heerlijk stoofvlees ideaal te bereiden. Bij het maken van pizza’s wordt de pizzasteen op de gladde zijde van de gietijzeren plaat gelegd. De andere zijde van de plaat is geribbeld en kan als grillplaat gebruikt worden. De OFYR Pizza-oven is in hetzelfde formaat beschikbaar voor zowel de OFYR 85 als 100 kooktoestellen. Alleen de grillhouder is verschillend.