Tribù – Tosca

Tosca

Tribù

Warm, uitnodigend, stijlvol en intrigerend dat is de Tosca collectie. Het was voor Tribù de eerste keer dat een vrouwelijke ontwerper werd ingeschakeld om een buitenmeubel met een vrouwelijk tintje te tekenen. Hierin is de uitdaging zeker geslaagd met ronde vormen, taps toelopende poten, een Batyline zitvlak en een elegante frame in gepoedercoat RVS, wat bekleed is met extra breed vlechtwerk.  

Productinformatie

Warm, uitnodigend, stijlvol en intrigerend dat is de Tosca collectie. Inmiddels een grote collectie bestaande uit armchairs, counterheight chairs, low dining chairs, een clubchair, een 2- of 3zits sofa, een ligbed, daybed en verschillende maten tafels. Het was voor Tribù de eerste keer dat een vrouwelijke ontwerper werd ingeschakeld om een buitenmeubel met een vrouwelijk tintje te tekenen. Hierin is de uitdaging zeker geslaagd met ronde vormen, taps toelopende poten, een Batyline zitvlak en een elegante frame in gepoedercoat RVS, wat bekleed is met extra breed vlechtwerk.  Dit vlechtwerk is een schuim in een gebreide hoes van Tricord (polyolefine) en textileen, hierdoor is het materiaal weerbestendig en voelt verrassend zacht aan. Het zitcomfort is bijzonder aangenaam, mede dankzij de comfortabele buitenkussens. Naast het praktische en het comfortabele van de Tosca collectie zijn de meubelen niet alleen heerlijk om in te zitten, maar ook in de winter een genot om naar te kijken.

Deze verfijnde tafels uit de collectie hebben een prachtig gepoedercoat RVS frame in drie kleuren; White, Linen en Wengé. Op deze elegante frames ligt een keramisch tafelblad met een unieke ovale vorm wat beschikbaar is in maar liefst vijf verschillende kleuren. Het is de perfecte combinatie van technische perfectie en verfijnde schoonheid. Het keramiek, versierd met een subtiel patroon, wordt op glas gelamineerd, in een ovale vorm met waterstralen gespoten en vervolgens computergestuurd gefreesd. Keramiek is een ideaal materiaal voor buiten, want het is volledig UV-bestendig, vorstbestendig, extreem krasvast en volledig vlekafstotend en niet te vergeten eenvoudig te onderhouden.

De frames bij de gehele Tosca collectie zijn van gepoedercoat inox, het zitvlak is van Batyline en bij de tafels zijn de bladen van keramiek. Het vlechtwerk bij de Tosca is speciaal, omdat deze exclusief voor Tribù ontwikkeld is. Met veel research is de designer gekomen tot een materiaal dat er zacht en natuurlijk uitziet, maar toch 100% weerbestendig is. Het schuim zit in een gebreide hoes van Tricord (polyolefine) en textileen. Het materiaal is schimmel-, vlek- en UV bestendig en droogt relatief snel.

Aandacht voor detail en gevoel voor geometrische perfectie kenmerken het werk van de Italiaanse architect/ontwerper Monica Armani. Dit is niet aan de aandacht van de internationale designwereld ontsnapt. Verschillende toonaangevende interieur labels waaronder Poliform, Moroso, Boffi, B&B Italia en Kvadrat hebben al met haar samengewerkt. Al meer dan 20 jaar werkt ze nauw samen met haar man Luca Dallabetta, die haar bijstaat in alle technische zaken.

Monica Armani is altijd al gefascineerd geweest door de buitenwereld. Ze groeide op in een villa op een heuvel, ontworpen door haar vader, een rationalistische architect, waar het ontwerp en de formele esthetiek een unieke continuïteit vormen tussen binnen en buiten. Voor Tribù voegde ze een vrouwelijk tintje toe aan de collectie met het ontwerp van Tosca, een zeer exclusief concept van buitenmeubelen met elegante zitschalen in extra groot verticaal vlechtwerk.

Over Tribù

Tribù: high-end tuinmeubilair van Belgische makelij
Genieten van een glas wijn of lekker wegdromen in een goed boek: loungen is ontspannen. Met het high-end tuinmeubilair van Tribù kunt u eindeloos lang ontspannen. Tribù levert niet alleen meubels met een onnavolgbaar zitcomfort: de ontwerpen zijn een absolute lust voor het oog.

Contact

0113-215838

 info@palladiobuitenmeubelen.nl

Wat is er heerlijker dan buiten leven? Dineren in de open lucht, borrelen in de zon en heerlijk relaxen met de geluiden van tsjirpende vogels om je heen. Met de tuinmeubelen van Palladio buitenmeubelen – buitenverlichting ontdekt u de kwaliteit van het buitenleven.

Contact

Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

Gegevens