Traditional Teak – Maintenance

Maintenance

Traditional Teak

Om verweerd teakhout schoon te maken, maakt u eenvoudig gebruik van Traditional Teak CLEANER and BRIGHTENER 1 & 2, dat speciaal is ontwikkeld om schimmels en algen te doden binnen in het teakhout.

Traditional Teak SEALER 3 is een moderne behandeling voor teak, het is gemakkelijk aan te brengen en werkt langdurig. De behandeling beschermt uw teak en laat het er mooi uitzien door ervoor te zorgen dat de natuurlijke warme kleur van teak langer blijft behouden. Bovendien beschermt het uw teak tegen de zon.

Traditional Teak PatinaShield 4 & 5 is een onderhoudsproduct gebaseerd op synthetische polymeren die water- en vuilafstotende eigenschappen hebben en is bestand tegen algen- en schimmelgroei. Hiermee kunt u uw meubelen de natuurlijke zilver- patina grijze kleur laten aannemen zonder groene aanslag.

Gebruik altijd beschermende handschoenen als u met schoonmaakmiddelen werkt

GEBRUIK NOOIT EEN HOGEDRUKSPUIT OP UW TEAKMEUBELEN

Productinformatie

Teak Cleaner and Brightener 1 & 2
Om grijs verkleurd teakhout schoon te maken en terug te brengen naar zijn originele honingbruine kleur, kunt u het beste gebruik maken van Teak cleaner and brightener 1&2 van Traditional Teak.
Deze op waterbasis gemaakte formule is niet alleen een uitstekende cleaner, maar is ook uitgerust met oplichtende ingrediënten, wat de originele kleur van teakhout weer terugbrengt.
In het verleden gebruikte u voor het reinigen en het terugbrengen van de patinakleur 2 handelingen en 2 verschillende flacons.
Deze formule bespaart u dus tijd en geld, zonder dat u inboet op het eindresultaat.

Volg simpelweg de instructies op de fles en de kleur zal worden hersteld.

Als u een langdurig behoud van de goudbruine kleur van het meubel wilt, laat het meubel dan drogen en behandel het daarna met Teak Sealer 3.
Omdat het schoonmaken van teak enige tijd en moeite kost, raden wij aan om Traditional Teak PATINASHIELD 4 & 5 te gebruiken voordat het verweren wederom begint. Hiermee worden uw meubels ook water en vuil afstotend gemaakt. De Patina vertraagt het proces van de kleurverandering en zorgt voor een prachtig zilvergrijs patina. De Shield brengt een beschermde laag op het houtoppervlak aan. Dit voorkomt vlekken en zorgt ervoor dat vuil, vocht en algengroei het teakhout niet binnendringen.

Teak Sealer 3
Traditional Teak SEALER 3 is een moderne behandeling voor teak, het is gemakkelijk aan te brengen en werkt langdurig. De behandeling beschermt uw teak en laat het er mooi uitzien door ervoor te zorgen dat de natuurlijke warme kleur van teak langer blijft behouden. Traditional Teak SEALER 3 laat uw teak niet zwart of grijs worden gedurende het gehele seizoen. Bovendien beschermt het uw teak tegen de zon. Deze eenvoudig aan te brengen Teak Sealer 3 behoudt de honingbruine kleur van het teak voor een langere periode.

Traditional Teak SEALER 3 gaat over het algemeen het gehele seizoen mee zonder dat het teak zwart of grijs wordt. Dit wordt echter beïnvloed door factoren zoals blootstelling aan zonlicht, vochtigheid, regen, de leeftijd van het teakhout, en enkele andere factoren.
Alhoewel Traditional Teak SEALER 3 op waterbasis is, droogt het juist erg snel. Dit betekent dat de tuinmeubelen gebruikt kunnen worden binnen enkele uren na behandeling.

Volg simpelweg de instructies op de fles en uw teak zal worden beschermd en krijgt die natuurlijke goudbruine kleur wat langer behouden blijft.

Teak PatinaShield 4 & 5
Traditional Teak PatinaShield waarborgt het behoud van de typische zilvergrijze patine van teak gedurende lange tijd. Ook brengt deze een bijna onzichtbare, beschermende laag op het houtoppervlak, die voorkomt dat vlekken van eten (koffie, ketchup, rode wijn, olie etc) snel in het teakhout binnendringen. Daarnaast wordt het teak ook beschermt tegen vocht en het binnendringen van vuil en algengroei, wat resulteert in een natuurlijke zilver- patina grijze kleur.

Deze kleurloze PatinaShield op waterbasis beschermt het hout tegen vocht en regen en vertraagd het proces van vies worden en vorming van groene aanslag.
Uw teakhouten tuinmeubel blijft dus langer mooi patina zilvergrijs en hoeft minder vaak gereinigd te worden.
Met de PatinaShield zijn twee componenten samengevoegd, zodat u zich één handeling bespaart.

Volg simpelweg de instructies op de fles en uw meubelen zijn beschermd en zullen die natuurlijke zilver- patina grijze kleur krijgen.

 GEBRUIK NOOIT EEN HOGEDRUKSPUIT OP UW TEAKMEUBELEN

Gebruik altijd beschermende handschoenen als u met schoonmaakmiddelen werkt

BELANGRIJK: VORSTVRIJ BEWAREN

Teak Cleaner and Brightener 1 & 2
GEBRUIKSAANWIJZING

 1. Maak uw teakmeubel vochtig met water
 2. Schud de teak cleaner & brightener
 3. Breng de Teak cleaner & brightener met een doek op het meubel aan en laat het ca. 3 minuten intrekken
 4. Wrijf vervolgens het meubel met de easyscrub in de richting van de houtnerf schoon
 5. Spoel het meubel goed af met water

Teak Sealer 3
GEBRUIKSAANWIJZING

 1. Grijs teakhout of met teakolie behandeld teakhout eerst reinigen met teak cleaner & brightner 1&2
 2. Als het teakhout ruw aanvoelt schuur het dan licht voor de behandeling met teak sealer 3
 3. Het teakhout dient 100% droog en stofvrij te zijn voor u begint. Laat nieuw teakhout eerst een week buiten staan voor u teak sealer 3 aanbrengt.
 4. Bedek de ondergrond van uw werkplek voor u begint
 5. Schud de teak sealer 3 voor gebruik min. 1 minuut (onvoldoende schudden kan leiden tot ongelijke verkleuringen)
 6. Wij adviseren u Teak Sealer 3 eerst op een klein gebied test (bijvoorbeeld de achterkant van het been) om te beoordelen of de kleur aan uw verwachtingen voldoet.
 7. Breng de Teak sealer gelijkmatig en dun met een ‘pluisvrije’ doek aan op het meubel. Na 30 min. drogen een 2e laag aanbrengen
 8. Het is aan te bevelen uw teakmeubel 1x per jaar met teak sealer 3 te behandelen

Teak PatinaShield 4 & 5
GEBRUIKSAANWIJZING

 1. Oud/ donkergrijs teakhout of met teakolie behandeld teakhout eerst reinigen met teak cleaner & brightner 1&2
 2. Als het gereinigde teakhout ruw aanvoelt schuur het dan licht op.
 3. Het teakhout dient 100% droog en stofvrij te zijn voor u begint.
 4. Laat nieuw teakhout eerst een week buiten staan voor u Patina Shield aanbrengt.
 5. Bedek de ondergrond van uw werkplek voor u begint.
 6. Schud de teak Patina Shield voor gebruik min. 1 minuut.
 7. Breng de Patina Shield gelijkmatig en dun met een ‘pluisvrije’ doek aan op het meubel. Na 1 uur drogen een 2e laag aanbrengen.
 8. Laat het meubel hierna 48 uur drogen voor u het aan weersomstandigheden blootstelt.
 9. Het is aan te bevelen uw teakmeubel 1x per jaar met Patina Shield te behandelen

Traditional Teak

Over Traditional Teak

Traditional Teak, heeft in de afgelopen jaren een mooi assortiment tuinmeubelen samengesteld, variërend van traditioneel, klassiek tot hedendaags en tijdloos.

Traditional Teak ontwerpt hoogwaardige tuinmeubelen en gebruikt daarvoor uitsluitend het beste teakhout. Doordat Traditional Teak zelf verantwoordelijk is voor het fabriceren van de meubelen staan ze persoonlijk garant voor de kwaliteit en het afwerkingsniveau.

Door de samenwerking met gecertificeerde partners kan Traditional Teak duurzaamheid waarborgen. Ondanks de concurrerende prijzen worden er geen concessies gedaan betreft comfort, duurzaamheid en levensduur. 

Contact

0113-215838

 info@palladiobuitenmeubelen.nl

Wat is er heerlijker dan buiten leven? Dineren in de open lucht, borrelen in de zon en heerlijk relaxen met de geluiden van tsjirpende vogels om je heen. Met de tuinmeubelen van Palladio buitenmeubelen – buitenverlichting ontdekt u de kwaliteit van het buitenleven.

Contact

Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

Gegevens