Poseidon

Slapen op water zeer comfortabel en hygienisch

Over Slapen op water zeer comfortabel en hygienisch

Steeds meer mensen in Zeeland ontdekken het slapen op water. Als u bij De Vlijt kiest voor een waterbed, dan kiest u voor een betere, diepere en vooral meer comfortabele nachtrust. U slaapt als de spreekwoordelijke Otter, omdat u eenvoudig de perfecte slaaphouding vindt. Draaien en woelen behoren tot het verleden omdat het matras van een waterbed zich naadloos voegt naar de contouren van uw lichaam. Ook van druk of puntbelasting op uw lichaam is nagenoeg geen sprake. Zo vormt het watermatras een perfecte ondersteuning gedurende de hele nacht.

Daar waar een boxspring oneerbiedig gezegd een ‘bak met veren’ is, is het waterbed – net zo oneerbiedig – ‘een zak met water’. Maar daarmee doen we dit slaapsysteem serieus tekort. Een waterbed van De Vlijt is namelijk een technologisch hoogstandje dat een zeer hoog slaap-comfort biedt. Het waterbed is opgebouwd uit een aantal onderdelen, waarvan het watermatras de belangrijkste is. Dit is gemaakt van een zachte en elastische maar toch stevige, vinylmantel die met water wordt gevuld. Hier omheen komt een veiligheidsvoering, die de waterzak beschermt. Onder deze voering en op de isolerende bodem ligt het verwarmingselement, dat het water op een aangename temperatuur brengt en houdt. In het watermatras bevinden zich diverse systemen van stabilisatie die elk hun eigen mate van comfort bieden.

Wilt u, net als 90 procent van de kopers van een waterbed, een stabiel en nauwelijks bewegend matras? Dat kan door te kiezen voor een hoge stabilisatiegraad. Wilt u voelen dat u op water slaapt, en mag het een beetje bewegen, dan kunt u voor een lagere stabilisatie gaan.

Door: Piero de Kok, slaapadviseur.