Donzen dekbed

Overzicht van onze donzen dekbedden bij de Vlijt bedden in Heinkenszand

Over Donzen dekbed

Dekbedden

Bij de Vlijt bedden in Heinkenszand hebben wij de volgende donzen dekbedden voor u op een rijtje gezet. 

Alle dekbedden zijn na te vullen of uit te halen om de warmteisolatie te verhogen of verlagen.

Montana

Het dekbed Montana is van ongeëvenaarde kwaliteit. De vulling van 100% pilsener heeft de allergrootste vulkracht. De tijk  van dit dekbed is van het allerfijnste zuiver geweven batist. Deze combinatie van uniek hoogwaardige kwaliteiten zorgt voor de hoogst mogelijke soepelheid. het dekbed Montana is cassette gestikt zodat er geen warmteverlies ontstaat op de stiknaden.

Het dekbed Montana heeft een opstaande rand die zorgt voor de isolerende werking tot aan de buitenkant van het dekbed.

Romance

Het dekbed Romance heeft een zachte batist tijk met een chique opstaande rand. Dit zorgt voor een isolerende werking tot aan de buitenkant van het dekbed. Ook is het dekbed cassette gestikt zodat er geen warmteverlies ontstaat op de stiknaden. Het dekbed Romance wordt gevuld met een hoogwaardige 90% Poolse witte ganzendons.

Supreme

Het vulmateriaal
Het dekbed Suprime is op traditionele wijze vervaardigd en is de top op gebied van dekbedden. Dons is een natuurproduct en kan zodoende per plaats en per periode verschillen in vulkracht. Daarom wordt de dons van het dekbed Supreme zorgvuldig geselecteerd uit gebieden waar op dat moment de vulkracht het hoogste is: de 100% witte Allura ganzendons. Bijzonder grootvlokkig, volgroeid en met de hoogst mogelijke vulkracht.

De stikwijze 
Het één-persoons dekbed Supreme bestaat uit 24 vakjes die op ambachtelijke wijze gevuld worden. Hierdoor blijft de dons perfect op zijn plaats. Indien nodig kan het dekbed bijgevuld worden. De opstaande rand zorgt voor de isolerende werking tot aan de buitenkant van het dekbed.

De tijk
De tijk van het dekbed Supreme is gemaakt van cellulose/micromodal, de natuurlijke basisbouwsteen van alle planten. Dit natuurproduct geeft de luxe glans van zijde en is duurzaam en sterk als katoen. Het dekbed Supreme id geweven met garens van de fijnste cellulose vezels, geeft de hoogste huidvriendelijkheid. Tevens is het vochtopnemend vermogen van de Supreme extreem hoog. In vergelijking met katoen kan deze 50% meer vocht opnemen. Dit voordeel in combinatie met de zachte grip en de grote soepelheid van het materiaal geeft het meest aangename en het gezondste slaapklimaat.

Voordelen in het kort

  • De extreme vulkracht van het dons houdt u warm met weinig gewicht
  • Hoog vochtopnemend en sterk ademend vermogen zorgt voor een droog slaapklimaat
  • Zeer duurzaam met luxe uitstraling
  • Extreem zacht en daardoor zeer soepel
  • Huidvriendelijk en prettig aanvoelend door gladde vezelstructuur
  • Ecologisch verantwoord geproduceerd volgens Oko-Tex Standaard 100
  • 100% natuurproduct en biologisch afbreekbaar                                                    

De Supreme wordt geleverd inclusief `CERTIFICAAT`

Eiderdons

Het eiderdonzen dekbed is extreem licht en warm. De beste isolatiewaarde ontdekt door moeder natuur! Gebroeders Jonk BV is het enige Nederlandse bedrijf dat het exclusieve eiderdons verwerkt. Het originele IJslands eiderdons dekbed wordt op traditionele wijze gemaakt.

In de beschermde IJslandse natuurgebieden wordt deze Eiderdons na de broedtijd handmatig en op milieuvriendelijke wijze verzameld uit de verlaten nesten van de Eidereend. Deze dons wordt door de Eidereend op natuurlijke wijze verloren. Het verzamelen van de Eiderdons gebeurt door ervaren boeren die hiervoor een speciale licentie hebben.

Eiderdons is zeer exclusief. Niet alleen door de zeer beperkte hoeveelheden die beschikbaar zijn, maar ook door de onvergelijkbare eigenschappen van Eiderdons. Op het gebied van warmte-isolatie en levensduur is Eiderdons onovertroffen. Een 1-persoons dekbed van 140/200 cm bestaat uit 70 vakjes die op ambachtelijke wijze gevuld worden. Hierdoor blijft de Eiderdons perfect op zijn plaats. De tijk van het dekbed is van de fijnste katoen geweven. Deze ‘daunenbatist’ weegt slechts 77 gram per m2. Een andere mogelijkheid is een tijk van cellulose/micromodal. Deze heeft een nog groter vocht opnemend vermogen als de katoen.

 

Voor meer informatie gaat u naar de site van Jonk BV in Volendam of komt u langs in onze winkel.

Schouwersweg 7

4451 HS  HEINKENSZAND

 

Door: Piero de Kok, slaapadviseur.