Warmte creëren in architectonisch hoogstandje

Gerealiseerd door

BinnenUit Meubelen (De Jonge Hoek van Dijke) - Interieur en verlichting

In 2014 is het gemeentehuis van gemeente Borsele gerenoveerd. Zowel het exterieur als het interieur is gemoderniseerd, zodat het gemeentehuis een architectonisch hoogstandje is geworden. Maar hoe zorg je ervoor dat burgers een warm welkom ervaren in het nieuwe gebouw? BinnenUit Meubelen heeft de ontvangsthal gevuld met een bijzonder kunstwerk van bronskleurige koeien, oude perenbomen, hedendaagse zitbanken en een uniek weilandkleed.

  • Traditioneel en ontwapenend landschap

    Gemeente Borsele ligt in de Zak van Zuid-Beveland, een van de oudste polderlandschappen van Nederland. De Zak van Zuid-Beveland wordt gekenmerkt door poelgronden, smalle dijkjes, glooiende kreken en groene vlaktes waar koeien grazen. Dit traditionele landschap is door BinnenUit Meubelen naar binnen gehaald: in het gemeentehuis is een vertaalslag gemaakt van landschap naar inrichting. Hierin mogen de grazende koeien uiteraard niet ontbreken.

  • Gemeentebanken met moderne look & feel

    Maakt u een wandeling of fietstocht in de natuur, dan kunt u uitrusten op houten parkbanken. Deze kenmerkende gemeentebankjes zijn opgenomen in het ontwerp van het gemeentehuis. De banken zijn ditmaal voorzien van een moderne look & feel, uitgewerkt met blauwgroene bekleding en dito onderstel. De ‘planken’ verspringen op een speelse manier, zodat de stoelen uitnodigen tot zitten. Vanaf de banken hebben bezoekers zicht op bronzen koeien en het groene karpet.