String Furniture

Scandinavisch, tijdloos, functioneel design

Hoe laat je een ontwerp de zware tand des tijds doorstaan? String Furniture heeft de formule, creeër een perfecte balans tussen functionaliteit en vormgeving. Blijf daarmee steeds opnieuw verfijnen en evolueren om ervoor te zorgen dat up to date blijft met veranderende tijden. Dit is precies waarom het lichte en luchtige String ® reksysteem een ​​geliefd wandsysteem onder velen is geworden, een lichtend voorbeeld van tijdloos Scandinavisch modern design.

 

Geschiedenis van het zweedse merk

Het begon allemaal met een wedstrijd. In 1949 besefte de toonaangevende Zweedse uitgeverij Bonniers dat mensen waarschijnlijk meer boeken zouden kopen als ze die ergens een plek kinden geven. Met dit in gedachten lanceerde Bonniers een wedstrijd waarin werd opgeroepen tot een plankoplossing die betaalbaar, gemakkelijk te verzenden, eenvoudig te monteren en gemakkelijk te installeren was.

Het echtpaar Nils en Kajsa Strinning deden mee en wonnen de wedstrijd met hun ingenieuze oplossing: een flexibel, elegant en minimalistisch reksysteem dat op elke muur kon worden gemonteerd. En voilà: String ® was geboren. 
Het ontwerp kende onmiddellijk succes en Nils Strinning werd beroemd als een van de meest invloedrijke ontwerpers van het Scandinavische moderne tijdperk.

In de daaropvolgende jaren verfijnden Nils en Kajsa het String ® wandsysteem tot in de perfectie, om er zeker van te zijn dat het niet alleen mooi maar ook functioneel was. Waar de architect Nils snel en innovatief was met een gestage stroom van nieuwe concepten, was ontwerper Kajsa grondig, artistiek en geduldig. Samen creëerden ze een tijdloos systeem dat oneindig kon worden uitgebreid en aangepast met de toevoeging van planken, klaptafels, kasten, accessoires enzovoort.

De String wandoplossingen zijn van hoge kwaliteit, maar toch verrassend betaalbaar. Daarnaast is het een groot voordeel dat het reksysteem in de loop van de tijd kan meegroeien en veranderen - een slimme levenslange investering, die mee kan verhuizen, mee kan veranderen met uw gezinssamenstelling en uw wisselende smaak.

We laten u graag de uitgebreide mogelijkheden zijn aan de hand van de verschillende wandopstellingen in onze showroom.