Riva 1920

De liefde voor de natuur en de zoektocht naar een betere kwaliteit van leven bepalen de hartslag van Riva 1920, waar vakmanschap en waarden gecombineerd worden met de allernieuwste technologie en waar design en aandacht voor detail samenkomen om iets bijzonders, unieks en tijdloos te creëren.

Zoals de merknaam al zegt is alles ontstaan in 1920, in Vighizzolo, Cantù, in het hart van het Brianza-gebied in Lombardije, in een kleine door een familie gerunde ambachtelijke werkplaats, opgericht door Nino Romano, gespecialiseerd in de productie van massief houten meubels in klassieke stijl. 1950 Kort na het einde van de oorlog treedt Mario Riva toe tot de werkplaats, hij zet de activiteiten van zijn schoonvader voort samen met een handvol werknemers.

In 1992 presenteert Riva 1920 zijn collectie voor het eerst op de internationale Salone del Mobile in Milaan en begint naam te maken, zowel in Italië als in het buitenland.  Naast het Amerikaanse herbebossingshout, introduceert het bedrijf gerecycled hout zoals de oude Nieuw-Zeelandse Kauri, Briccole; de aanmeerpalen van de Venetiaanse lagune en Libanees ceder, om de wereld eraan te herinneren dat hout een hernieuwbare maar niet oneindige bron is. 

Tot op heden heeft Riva 1920 meer dan 100 ontwerpers die proberen tastbaar "vorm" te geven aan het prachtige materiaal dat hout is.
" produceer met eerlijkheid om onze meubels te overhandigen aan toekomstige generaties, door de meubelen dusdanig te produceren dat ze de tijd trotseren en onze omgeving volledig respecteren." Dit is het idee dat alle Riva 1920's dagelijkse acties en beslissingen voor bijna het verleden heeft geleid en gemotiveerd.  

riva1920-kader.jpg