Cloak

Cloak is een oerhollands merk, als één van de weinige meubelfabrieken in Nederland houdt Cloak de volledige productie in eigen hand. Van het vervaardigen van de houten rompen, het patroontekenen, het snijden van de stoffen en de ledersoorten, tot het stikken en het montagewerk… alles gebeurt er nog op ambachtelijke wijze. En daar ligt 64 jaar gedegen kennis en vakmanschap aan ten grondslag. 

Geschiedenis

De oprichter van het bedrijf is Herman Veldhuizen Sr. Hij was van oorsprong beeldhouwer in de meubelindustrie en startte in 1956 met het vervaardigen van fauteuils, voetenbankjes en kloostertafels. Later kwamen daar ook garnituren bij, d.w.z. een set van twee crapauds (armfauteuils), een tafel en vier huiskamerstoelen. Mevrouw Veldhuizen bracht in de beginjaren de meubels aan de man en van lieverlee gingen ook de zonen van het gezin in het bedrijf aan de slag. Van die generatie zijn de 74-jarige Henk (H.J.) Veldhuizen en zijn iets jongere broer Riens Veldhuizen nog steeds actief! Beide heren spelen nog altijd een rol bij de productie van banken en fauteuils.
 
De Havee Design Studio werkt o.a. samen met ontwerper Hans Daalder. De studio en Hans Daalder dragen nieuwe modellen aan waar Henk werktekeningen van maakt. Hij vervaardigt de rompen en gezamenlijk wordt beoordeeld en bepaald welk type koudschuim erop moet. Broer Riens verzorgt met zijn afdeling de stoffering van de nieuwe modellen en het stikken van de hoezen voor de banken en fauteuils. Na het stofferen worden de banken vervolgens afgemonteerd. Rody en Herman, de zonen van Henk en Riens, vormen nu de (derde en) nieuwe generatie directieleden. 

Het merk staat voor een strak vormgegeven en perfect uitgevoerd product. Essentieel aan de ontwerpen is het woord 'puur'. Puur in comfort, Puur in eenvoud, Puur in kwaliteit, volledig gericht op stijlvolle eenvoud en comfort. De meubelen ogen ingetogen en blijken in de praktijk opmerkelijk rustgevend, zowel visueel als ook in het feitelijke gebruik. De Cloak meubelen zien er volkomen logisch uit, alsof ze er altijd al geweest zijn en toch zien ze er ook volstrekt eigentijds uit. Ze stralen een 'tijdloos enthousiasme' uit. Wie gaat vergelijken en naar technische details kijkt, komt onvermijdelijk tot de conclusie dat de kwaliteit optimaal is. De meubelen kunnen naar wens worden bekleed in mooie kwaliteitsstoffeb van onder andere Kvadrat en De ploeg. Het zijn typische kenmerken van Havee meubelen en de basis van het succes van dit familiebedrijf.

Hans Daalder

De combinatie Havee en Hans Daalder heeft een opmerkelijke serie hoogwaardige zitmeubelen opgeleverd. Mooie, pure ontwerpen, volledig gericht op stijlvolle eenvoud en comfort.

Een sterke ketting heeft alleen maar sterke schakels.

'Als ontwerper probeer ik mijn ideeën altijd de hoogste kwaliteit mee te geven. Inspiratie alleen is dan niet genoeg; Er wordt gesleuteld en geschaafd totdat het ontwerp in mijn ogen optimaal is.

In mijn samenwerking met Havee werkt het net zo; Hun motto is; Als het beter kan, moet het ook beter.

Het grote vakmanschep van de mensen van Havee staat garant voor een perfecte vertaling van mijn ontwerp. En dat is de droom van iedere ontwerper ! Trots teken ik voor de "Cloak" collectie van Havee Meubelen.'

Hans Daalder.