Onderhoud Composiet

Wat is CaesarStone®

CaesarStone® is een composiet steen en bestaat voor 93% uit fijne, in de natuur voorkomende kwartskorrels en voor de resterende 7% uit polyester bindmiddel en pigmenten. Door de combinatie van technologie en natuur heeft uw CaesarStone® blad een exclusieve uitstraling en unieke eigenschappen verkregen. Enkele van die eigenschappen zijn: niet-poreus, krasbestendig en onderhoudsvriendelijk. Hierdoor is CaesarStone® ideaal voor elk interieur. CaesarStone® is in drie structuren te verkrijgen: glanzend (P), mat/gezoet (H) en classic touch (T).
 

 Stappenplan na montage

 1. Controleer het blad op beschadigingen en meld eventuele beschadigingen direct bij uw (keuken-)leverancier. Let op: uw blad kan tintverschillen vertonen ten opzichte van de monsters of showroombladen; dit is inherent aan het materiaal.
   
 2. Maak, 24 uur, na de montage het blad schoon met het standaard meegeleverde vloeibare schuurmiddel en schuursponsje (in montagedoosje) volgens het onderhoudsadvies van Erbi.

 • Eventuele lijmresten van de plastic envelop zijn in eerste instantie met vloeibaar schuurmiddel en in het uiterste geval met aceton te verwijderen.
 • Eventueel cementsluier, dat mogelijk bij installatie op uw blad terecht is gekomen kunt u, zolang dit nog niet uitgehard is, verwijderen met bijvoorbeeld aceton of terpentine. Indien het wel uitgehard is, ga door naar stap 3 (zie ook het Erbi Montagevoorschrift).
 1. Bij uitgeharde kitresten en cementsluier is het noodzakelijk om meerdere malen intensief te reinigen. Gebruik hiervoor het, in het montagedoosje, meegeleverde vloeibare schuurmiddel en schuurspons.
   

Opmerkingen

 • Reparaties of aanpassingen van het blad mogen alleen uitgevoerd worden door gekwalificeerd servicepersoneel.
   
 • Beschadigingen als gevolg van normale slijtage of onoordeelkundig gebruik vallen buiten de garantie.
   
 • Mocht u vragen of opmerkingen hebben over uw blad, neemt u dan zo snel mogelijk contact op met uw (keuken) leverancier.
   

Onderhoud

Erbi levert CaesarStone® in drie structuren: glanzend (P), mat/gezoet (H) en classic touch (T). Voor elke structuur geldt een apart onderhoudsvoorschrift. Lees het CaesarStone® onderhoudsadvies op de achterzijde van dit document dat op uw keukenblad van toepassing is. U kunt ook onze website (www.erbi.nl) bezoeken:daar treft u een filmpje aan dat vertelt hoe u uw blad het beste kunt onderhouden.
 

Gebruiksadvies

 • Messen worden bot wanneer u direct op het blad snijdt. Gebruik daarom altijd een snijplank als u iets wilt snijden of hakken. Doe dit nooit rechtstreeks op uw blad want er kan hardnekkig staalresidu achterblijven. Dit residu is overigens wel te verwijderen.
   
 • Het schuiven van metalen of aluminium voorwerpen over het bladoppervlak kan krassen veroorzaken en staalresidu kan achterblijven. Dit residu is wel te verwijderen.
   
 • Het blad is goed bestand tegen de gebruikelijke huishoudmiddelen.
   
 • Agressieve stoffen moeten echter worden weggespoeld zodra ze op het blad terecht komen.
   
 • Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen zoals verfafbijt, kwastreinigers, metaalreinigers, ovenreinigers, chloor, gootsteenontstoppers of andere chemische stoffen.
   
 • Vermijd tevens het gebruik van groene zeep, de krachtige natuurlijke werking beïnvloedt het oppervlak.
   
 • Ga nooit op het blad staan of zitten.
   
 • CaesarStone® is meer hittebestendig dan andere steensoorten waaronder graniet, marmer en kalksteen. Echter, net zoals bij alle andere steensoorten, kan CaesarStone® beschadigen door plotselinge en snelle veranderingen in temperatuur. Daarom adviseren wij om hete pannen nooit direct op het blad te plaatsen. Wij raden tevens aan om een onderzetter te gebruiken bij andere warmtebronnen zoals frituurpannen en broodroosters.
   
 • Laat geen zware en/of scherpe voorwerpen op het blad vallen.
   

Regelmatig onderhoud

Het blad kunt u schoonmaken met de gebruikelijke zachte huishoudmiddelen en een microvezeldoekje. Multireinigers voor glas kunt u gebruiken voor het vetvrij maken van uw blad.
 

Kalkvlekken

Kalkvlekken op het blad en rond de kraan kunt u het beste verwijderen met schoonmaakazijn of een kalkverwijderaar overeenkomstig de aanwijzingen op deverpakking.

Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen zoals chloor, ovenreinigers of gootsteenontstoppers. (Zie ook ‘het Gebruiksadvies’).
 

Hardnekkige vlekken

Hardnekkige vlekken en aangekoekte resten verwijdert u door het blad regelmatig te reinigen met een vloeibaar schuurmiddel in combinatie met de grove groene kant van een nylon schuurspons. Het blad zal door zijn unieke eigenschappen hierdoorniet beschadigen. Daarna kunt u het blad goed naspoelen met water.

Vlekken zijn te verwijderen en kunnen geen aanleiding zijn voor reclamaties.
 

Oneffenheden

Het bladoppervlak kan incidenteel kleine oneffenheden bevatten. Dit is inherent aan het materiaal. De eigenschappen van het blad worden hierdoor niet nadelig beïnvloed. Ook kan het blad opeenhopingen van kwarts en pigment vertonen. Dit is inherent aan de eigenschappen van het materiaal en is dan ook geen reden voor reclamatie.
 

Klik op onderstaande teksten voor meer informatie van de experts van Vorm Keuken, Bad & Vuur.