Fauteuils-Parabolica-Leolux

Hilco

Leolux

Algemene productinfo

De Leolux Hilco fauteuil heeft een lokale oorsprong. Met aandacht gemaakt, met lokale expertise en de mooiste ingrediënten uit de regio rondom de Leolux fabriek. Dat scheelt heel wat kilometers. Alleen al daarom is deze fauteuil een toonbeeld van duurzaam design.

De hoogwaardige grondstoffen komen uit één en dezelfde regio: het zuiden van Nederland. Dat is een bewuste keuze, want in de fauteuil staat duurzaamheid centraal. Ook alle materialen komen daarom uit de directe omgeving van de Leolux fabriek in Venlo, waar ook de volledige productie plaats vindt. Hilco is bekleed met het exclusieve natuurleer Corus. Afkomstig van Limburgse Limousin runderen, die speciaal voor Leolux worden verwerkt. Corus leer is volledig afbreekbaar, traceerbaar en chroomvrij in een uniek proces waarbij het gebruik van water en energie sterk is verminderd.

Hilco Prime is een bewuste keuze. Voor kleinere afstanden, voor samenwerking met lokale leveranciers en lokaal talent en voor een eigen innovatief natuurleer.

Productinformatie

Kenmerken Hilco

  • Bekleding: leer, stof of combinaties
  • Comfort-opties: zitdiepte -2 cm / zithoogte +2 cm
  • Poten: gepolijst aluminium of gepoedercoat
  • Hilco is ook beschikbaar in een unieke uitvoering: Hilco Prime. Een vooruitstrevend experiment, waarbij Leolux alles in het werk stelde om een lokaal meubel te produceren. De grondstoffen leggen zo weinig mogelijk kilometers af. Zelfs de huiden voor het leer komen uit de directe regio. Daarmee leveren we direct een bijdrage aan een schonere wereld.

Leer en stof zijn belangrijke ingrediënten binnen de Leolux collectie. Ze bepalen het beeld van uw inrichting, de geur, de warmte en de kleur. U leeft jarenlang met ze samen en vergroeit er mee. 

Bekijk hier een overzicht van alle kleuren en materialen 

Design: Patrick Belli, 2020

De designer Patrick Belli die afkomstig is uit het zuiden van Limburg. Koos voor de naam Hilco, omdat de samentrekking “Hill Country”, een verwijzing naar het Limburgse heuvelland is.

Over Leolux

Meer dan tachtig jaar lang vakmanschap.

Met veel aandacht, geduld én expertise worden Leolux-producten ontworpen. Stuk voor stuk inspirerende meubelen. Of het nu gaat om aangenaam loungen, comfortabel zitten, heerlijk tafelen of ontspannen relaxen: de collectie van Leolux is een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Waarom adviseren wij Leolux?
Een goed zitmeubel verdient vakmanschap en dat is waar Leolux voor staat. Al tachtig jaar lang laten de Leolux-specialisten zich uitdagen door designers en kunstenaars om vernieuwende ideeën over vorm en comfort door te vertalen naar heerlijke meubelen. De collectie kent veel vertrouwde klassiekers, maar wordt voortdurend aangevuld met eigentijdse, eigenzinnige designmeubelen.

Daarom kiest u voor Leolux bij BinnenUit
Met dezelfde zorgvuldigheid presenteert BinnenUit Meubelen de collectie van Leolux. Bij Binnenuit vindt u de grootste, meest inspirerende select store van Zeeland. Laat u inspireren door de verrassende combinaties van de Leolux-modellen in gedurfde, toonaangevende kleuren en materialen. Laat u adviseren bij het maken van een persoonlijke keuze en personaliseer uw Leolux-meubel van top tot teen; van zitcomfort tot het kleinste detail.

Aanbevolen producten

loge-fauteuil-montis-binnenuit-zeeland1
Loge

Montis

sparkle-two-pode-fauteuil-binnenuit
Sparkle

Pode

Moby-Dick-bank-label-binnenuit2
Moby Dick

Label

cream-fauteuil-leolux-leer-sfeerl-binnenuit-zeeland
Cream

Leolux