Fauteuils-Glider-Artifort

Glider

Artifort

Algemene productinfo

De organische pasvorm van Glider biedt een aantrekkelijke, ontspannen zitervaring. Deze nieuwe fauteuil van Artifort is ontworpen door Luca Nichetto en dankt zijn charisma aan de glooiende stoffering met vele verfijnde details. Glider is ontworpen volgens gedetailleerde stoffeertechnieken met ongekend comfort.

De royale zit met welgevormde armvleugels, de blinde verbinding van het frame met de zitschalen, de elegante stiklijnen en het rijkelijke keuzepalet aan stoffen geeft het ontwerp allure en authenticiteit. De verfijnde details van Glider zijn vanuit elke kijkrichting te bewonderen, zelfs van de achterzijde, waardoor deze fauteuil perfect past in open ruimtes.

Productinformatie

De Royale, charismatische Glider heeft veel verfijnde details. De sierlijnen benadrukken de organische vormen van het ontwerp aan de voorzijde en achterzijde van de fauteuil. De twee schaaldelen met brede rug bieden de juiste support aan zit, rug en schouders en vloeien samen met de vormen van het lichaam.

Glider is verkrijgbaar in de vele mooie stoffen van Artifort, maar daarnaast heeft u ook de keus uit een breed scala aan stoffen van de gerenommeerde stoffenleveranciers De Ploeg en Kvadrat. 

Bekijk hier vast de mogelijkheden.

Stoffering
Uitgebreid kleuren- en stoffenprogramma, in zowel textiel en leer.
Duo-stoffering is mogelijk binnen één stofsoort, en optioneel met extra sierstiksels.

Materialen onderstel
Het metalen frame en onderstel worden afgewerkt in een standaard Artifort poedercoat kleur.
Optioneel kan het onderstel afgewerkt worden in chroom.

Download het technisch specificatie overzicht

Luca Nichetto (1976, Venetië) is een industrieel ontwerper die zijn professionele carrière begon als glasmaker, later werd hij product designer en consultant voor lampenfabrikant Foscarini. In 2006 startte hij zijn gelijknamige atelier in Venetië. In 2011 verhuisde hij naar Zweden om een tweede studio te openen, waarbij hij zijn Italiaanse flair combineerde met de Zweedse visie op modern design en duurzaamheid. In de loop van zijn carrière werkte Nichetto als art-director voor vele internationale designmerken en heeft hij een reputatie opgebouwd als multidisciplinair ontwerper. Hij geeft lezingen en workshops aan verschillende universiteiten, waaronder hoogleraar design aan de IUAV, en zit in jury’s voor verschillende internationale ontwerpwedstrijden. Zijn werk is te zien in prestigieuze tentoonstellingen over de hele wereld, onder andere in Londen, New York en Peking. Hij heeft talloze internationale designonderscheidingen gewonnen, voor ontwerpen die variëren van producten, accessoires en meubels tot architectuur, tentoonstellingsontwerp en branding.

Over Artifort

ART & COMFORT

Dat is waar het wereldberoemde merk Artifort voor staat. Tijdloos design. Toonaangevend. Van Pierre Paulin en Geoffrey D. Harcourt RDI tot Ilse Crawford en Luca Nichetto. Zitten. Wachten. Vergaderen. Opbergen. Overleggen. De oogstrelende en exclusieve meubels zijn niet voor niets in collecties van het Museum of Modern Art en Centre Pompidou opgenomen. Topdesign van topkwaliteit. Voor thuis, kantoor, directiekamer of ontvangstruimte. In de Artifort collectie vindt iedereen die waarde hecht aan vorm en functie een ontwerp dat zijn hart verovert. Voor altijd.

Geschiedenis

In 2015 vierde Artifort haar 125ste verjaardag. Elk jaar vinden talloze Artifort stoelen, tafels en banken hun weg naar de huizen van designliefhebbers over heel de wereld. Het begon allemaal in 1890 toen Jules Wagemans zich in Maastricht vestigde als stoffeerder. 

Vakmanschap

Artifort staat voor meubilair dat levenslang meegaat. In veel gevallen wordt het designmeubel doorgegeven  van generatie op generatie. Het geheim is het gebruik van hoogwaardige materialen toegepast door vakmensen. Het vakmanschap van alle stoffeerders, lassers, houtbewerkers en naaisters is van hoog niveau door jarenlange ervaring en interne training.

We zijn blij om Artifort te kunnen toevoegen aan onze collectie. Voor in de showroom kozen we de de tijdloze ban Mare, een ontwerp van René Holten, de fauteuil Orange Slice, het iconisch, wereldwijd geliefde ontwerp van Piere Paulin. De Shark Lounge en de Shark eetkamerstoel, beiden van René Holten. De bijpassende ronde eettafel Clarion.

Aanbevolen producten

Orange slice geel-artifort-binnenuit-zeeland
Orange Slice

Artifort

shark-artifort-eetkamerstoel-binnenuit3jpg
Shark

Artifort

mare-artifort-bank-binnenuit.-vierkantjpg
Mare

Artifort

dp_metaform-eettafel-binnenuit
DP

Metaform

Contact

0113-561482

Contact

Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Gegevens