Fauteuils-F500-artifort

F500

Artifort

Algemene productinfo

Designer Geoffrey D. Harcourt RDI onderscheidde zichzelf met deze serie F500 draaifauteuils door de comfortabele vorm en opvallende stoffering. Het idee voor de F500 fauteuil ontstond doordat de vriendin van Harcourt RDI zich graag opkrulde in kleermakerszit. Hij was gefascineerd door deze zeer vrouwelijke houding. Dat resulteerde in de F500: een stoel die alle comfort heeft van een gemakkelijke stoel, en breed genoeg om aan deze ongebruikelijke zithoek te voldoen. Deze geliefde serie fauteuils van Artifort op een metalen onderstel zijn verrassend futuristisch, maar tegelijkertijd nostalgisch.

De F584, F585 en F586 valt op door de gestikte platte bies die over de gehele contour van de gestoffeerde kuip prachtig zichtbaar is. Een draaifauteuil om lekker in weg te kruipen en van te genieten. Net als de andere varianten uit de 500-series is deze fauteuil er met een hoge en lage kuip en keuze uit een trompetvoet, kruisvoet of een schommelonderstel.

Artifort_F512L_binnenuit-sfeer
F512-L

Productinformatie

De unieke details van de F500 serie laten elk model uitstekend tot haar recht komen. De grote fauteuil is er met een hoge of lage rugleuning, en beslaat een scala aan varianten. Artifort heeft mooie stoffen en leersoorten geselecteerd die passen in uiteenlopende interieurstijlen, die tevens prachtig stofferen met extra details zoals een gestikte bies of decoratieve knopen. Kies uit een onderstel met een klassieke schijfvoet, een kruisvoet óf voor een schommelonderstel.

Kies voor uw F500 uit één van de mooie bekledingsstoffen uit de Artifort collectie, of pas de kwaliteitsstoffen toe van stoffenleveranciers De Ploeg of Kvadrat.

Bekijk online vast een beknopt overzicht

Afmetingen

fauteuil hoog: 98 x  98 x 98
zithoogte 36 cm.

fauteuil laag: 84 x 86 x 85 h.
zithoogte 35 cm.

De gestoffeerde zitkuip van de F585, F586, F584 en F585L heeft een gestikte platte bies die over de gehele contour van de gestoffeerde kuip prachtig zichtbaar is. De serie bevat ook een bijpassend voetenbankje met een gestoffeerde platte bies.

Stoffering
Textiel of leer.

Materialen onderstel
— Draaibare schijfvoet (F584 en F585): de metalen schijfvoet is afgewerkt in een standaard Artifort structuur poedercoat kleur.
— Draaibare kruisvoet, (F586 en F586L): de metalen kruisvoet is afgewerkt in een standaard Artifort poedercoat kleur of in gepolijst RVS.
— Schommelonderstel (F585): het metalen frame wordt afgewerkt in een standaard Artifort poedercoat kleur. De massief houten delen worden afgewerkt in een Artifort oliekleur.

Geoffrey D. Hartcourt 1967

Geoffrey David Harcourt (1935) werd opgeleid aan The Royal College of Art in Londen. In 1962 ontwerpt hij voor Artifort zijn eerste serie kleine bureaufauteuils. Met zijn inbreng krijgt Artifort toegang tot de internationale markt van projectinrichting. Harcourt ontwerpt in eerste instantie vooral zitmeubelen voor ontvangstruimtes. Zijn tweede ontwerp voor Artifort, de serie 042 uit 1963 is meteen een groot internationaal succes. Zijn filosofie is dat de stoel zich naar de mens moet richten en niet andersom. “Eerst de mens, dan de stoel.” Harcourt wint vele prijzen en wordt in 1978 onderscheiden met de titel “Royal Designer for Industry”.

Over Artifort

Art & comfort

Dat is waar het wereldberoemde merk Artifort voor staat. Tijdloos design. Toonaangevend. Van Pierre Paulin en Geoffrey D. Harcourt RDI tot Ilse Crawford en Luca Nichetto. Zitten. Wachten. Vergaderen. Opbergen. Overleggen. De oogstrelende en exclusieve meubels zijn niet voor niets in collecties van het Museum of Modern Art en Centre Pompidou opgenomen. Topdesign van topkwaliteit. Voor thuis, kantoor, directiekamer of ontvangstruimte. In de Artifort collectie vindt iedereen die waarde hecht aan vorm en functie een ontwerp dat zijn hart verovert. Voor altijd.

Artifort staat voor meubilair dat levenslang meegaat. In veel gevallen wordt het designmeubel doorgegeven  van generatie op generatie. Het geheim is het gebruik van hoogwaardige materialen toegepast door vakmensen. Het vakmanschap van alle stoffeerders, lassers, houtbewerkers en naaisters is van hoog niveau door jarenlange ervaring en interne training.

We zijn blij om Artifort te kunnen toevoegen aan onze collectie. 

Aanbevolen producten

Artifort Mare FC 378 - Rene Holten
Mare

Artifort

Artifort - Soft Facet armchair - Scholten & Baijings
Soft Facet

Artifort

caruzzo-fauteuil-leolux-binnenuit-zeeland-sfeer
Caruzzo

Leolux

cordia-lounge-relaxfauteuil-cor-binnenuit-zeeland
Cordia Lounge

Cor