Eetkamerstoelen-Little-Tulip-Artifort

Little Tulip

Artifort

Algemene productinfo

De Little Tulip stoel voor Artifort…. alsof ontwerper Pierre Paulin de Flower Power heeft voorvoeld! Half ontloken spreidt deze karakteristieke bloem onder de eetkamer- en vergaderstoelen haar bladeren. Vrolijk, licht, sierlijk en uitnodigend tegelijkertijd. De comfortabele Little Tulip is prachtig aan een eettafel en inspirerend voor een vergaderruimte.
De Little Tulip is een echte Artifort klassieker die al in 1965 werd uitgebracht, en blijft tot op vandaag de dag een tijdloze stoel. Naast de elegante Little Tulip omvat de Tulip familie ook een grote Tulip fauteuil en een middelgrote Tulip Midi fauteuil.

Vorige slide
Volgende slide

Productinformatie

Kenmerken Little Tulip

Stoffering:
Textiel of leer.

Afwerking onderstel
– Schijfvoet (draaibaar): De metalen schijfvoet wordt afgewerkt in een standaard Artifort poedercoat kleur. Optioneel kan de schijfvoet in gepolijst aluminium met chromen zuil en rugbevestiging.
– Kruisvoet (niet draaibaar): de metalen kruisvoet is afgewerkt in een standaard Artifort poedercoat kleur. Optioneel in gepolijst RVS.

Ruime keuze in stoffen en leersoorten

De bekleding is een belangrijk onderdeel voor het maken van uw keuze. Het bepaalt de uitstraling van uw meubel. Artifort heeft verschillende stof- en leersoorten geselecteerd.

Bekijk online vast een selectie.

Design: René Holten 

Industrieel ontwerper René Holten (1961) studeerde af aan onder meer de Kunstacademie van Maastricht en de Design Academy van Eindhoven. Hij was onder meer werkzaam bij de Nederlandse architect Wiel Arets als architectonisch ontwerper, en Artifort als hoofd productontwikkeling (1993-1998). In 1997 ontwierp hij de DoDo, zijn eerste ontwerp voor Artifort. Meteen goed voor de prijs voor beste Nederlands Meubelontwerp 1998.  Holten ontwikkelde vele succesvolle projecten met Artifort, waaronder de Mare bank, Shark en Nina eetkamerstoelen

Lees meer over René Holten

Over Artifort

ART & COMFORT

Dat is waar het wereldberoemde merk Artifort voor staat. Tijdloos design. Toonaangevend. Van Pierre Paulin en Geoffrey D. Harcourt RDI tot Ilse Crawford en Luca Nichetto. Zitten. Wachten. Vergaderen. Opbergen. Overleggen. De oogstrelende en exclusieve meubels zijn niet voor niets in collecties van het Museum of Modern Art en Centre Pompidou opgenomen. Topdesign van topkwaliteit. Voor thuis, kantoor, directiekamer of ontvangstruimte. In de Artifort collectie vindt iedereen die waarde hecht aan vorm en functie een ontwerp dat zijn hart verovert. Voor altijd.

Geschiedenis

In 2015 vierde Artifort haar 125ste verjaardag. Elk jaar vinden talloze Artifort stoelen, tafels en banken hun weg naar de huizen van designliefhebbers over heel de wereld. Het begon allemaal in 1890 toen Jules Wagemans zich in Maastricht vestigde als stoffeerder. 

Vakmanschap

Artifort staat voor meubilair dat levenslang meegaat. In veel gevallen wordt het designmeubel doorgegeven  van generatie op generatie. Het geheim is het gebruik van hoogwaardige materialen toegepast door vakmensen. Het vakmanschap van alle stoffeerders, lassers, houtbewerkers en naaisters is van hoog niveau door jarenlange ervaring en interne training.

We zijn blij om Artifort te kunnen toevoegen aan onze collectie. Voor in de showroom kozen we de de tijdloze bankenserie Mare, een ontwerp van René Holten, de fauteuil Shark Lounge en de eetkamerstoel Shark, gecombineerd met eettafel Clarion en natuurlijk niet te vergeten, de designklassieker Orange Slice!

Aanbevolen producten

clarion-artifort-eettafel-binnenuit9
Clarion

Artifort

Shark - Artifort - Rene Holten
Shark

Artifort

luna-eetkamerstoel-montis-binnenuit-stof-sfeer
Alvo

Montis

foscarini lamp - caboche
Caboche

Foscarini

Contact

0113-561482

Contact

Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Gegevens