Dekbedden

Dekbedden

De dekbedden van Cadsand slaapcomfort zijn verkrijgbaar in verschillende warmteklassen en kunnen worden aangepast voor een optimaal slaapklimaat, er is keuze uit eenden- of ganzendons, wol of synthetische vullingen. De dekbedden hebben ieder zijn eigen specialiteit zowel gemakkelijk te wassen als goed isolerend. Wat de dekbedden zo speciaal maakt is dat ze vooraf en achteraf op te vullen zijn in de warmteklasse die u graag wenst. De dekbedden zijn te verkrijgen in de maten die u wenst te hebben.

Laat u verrassen

Ontdek onze collectie

Dekbed Whistler

Het Whistler dekbed is van ongeëvenaarde kwaliteit. De vulling van 100% Ganzendons heeft een extreme vulkracht. De tijk is van de allerfijnste zuiver geweven batist van 190 nm. Deze combinatie van uniek hoogwaardige kwaliteiten zorgt voor de hoogst mogelijke soepelheid. De tijk heeft de Vital Finish ondergaan. Deze biologische en mechanische behandeling zorgt ervoor dat de tijk 5x sneller vocht opneemt en dubbel zo snel droogt. De tijk is cassette gestikt zodat er geen warmteverlies ontstaat op de stiknaden en heeft een opstaande rand die zorgt voor de isolerende werking tot aan de buitenkant van het dekbed.

Whistler gevouwen

Dekbed Banff

Het Banff Dekbed  is gevuld met de 100% Eendendons met een hoge vulkracht. De tijk is een zacht geweven batist die uiterst soepel om het lichaam valt.

De tijk is batist geweven (135 nm) en is cassette gestikt zodat er geen warmteverlies ontstaat op de stiknaden en heeft een opstaande rand die zorgt voor de isolerende werking tot aan de buitenkant van het dekbed.

Bij ons koopt u een dekbed met slaapgarantie

Als onze donsdekbedden zijn namelijk voor- en achteraf aan te passen.

Heeft u koude voeten en u partner niet? Dan passen wij alleen u kant van het dekbed aan.

Blijkt achteraf het dekbed toch te warm of te koud. Wij kunnen achteraf u dekbed nog voor u aanpassen. Zo heeft u nooit een miskoop.

Dekbed Kamelen wol

Het kameelhaar komt uit de
hooggebergtes van Centraal-Azië.
De temperatuur in hun leefgebied
 kan van tot -20 C ‘s nachts tot +40 C overdag zijn. Dit 
natuurhaar is dus uitermate geschikt als vulmateriaal
aangezien het de grote temperatuurschommelingen
kan opvangen. Deze hoogwaardige kwaliteit wordt
 bereikt omdat wij uitsluitend de zachte onderharen
gebruiken, en niet de stugge bovenharen. Dit dekbed is verrijkt met 10% Tencel waardoor er een nog betere
vochtregulatie ontstaat en daardoor een aangenaam
en droog slaapklimaat. De unieke mix zorgt ervoor dat 
het dekbed wasbaar is.

Dekbed Moerbijboom zijde

Uniek voor dit dekbed is dat wij alleen met de hand gespreide vezels gebruiken. Dit geeft een beter vochtopnamen en afgifte dan normale wildzijde. 

Ook de tijk is van 100% zijde en is verwarmend bij kou en verkoelend bij warmte. Het dekbed is naast de zomer variant ook verkrijgbaar in een multiseizoensversie.

Dekbed Cashmere

De Cashmere geit leeft op een hoogte van zo’n 3000 meter in het Himalaya gebergte. In deze koude omgeving worden ze door dit haarsoort zeer goed beschermd. Voor de kwaliteit is het scheiden van de pluizige onderharen van de stugge bovenharen belangrijk. Door uitsluitend de onderharen te gebruiken wordt de meest hoogstaande kwaliteit bereikt.
Het Cashmere dekbed heeft een uitstekende vocht- en warmteregulatie en voelt nog steeds droog aan als het 30% vocht heeft opgenomen. De tijk bestaat voor 60% uit Lyocell en 40% katoen. Door deze mix wordt de vochtregulatie nog meer versterkt.

Dekbed Eiderdons

Extreem licht en warm. En de beste isolatiewaarde ontdekt door moeder natuur! Gebroeders Jonk is het enige Nederlandse bedrijf dat het exclusieve eiderdons verwerkt. Het originele IJslands eiderdons dekbed wordt op traditionele wijze verkregen.

In de beschermde IJslandse natuurgebieden wordt deze Eiderdons na de broedtijd handmatig en op milieuvriendelijke wijze verzameld uit de verlaten nesten van de Eidereend. Deze dons wordt door de Eidereend op natuurlijke wijze verloren. Het verzamelen van de Eiderdons gebeurt door ervaren boeren die hiervoor een speciale licentie hebben.

Eiderdons is zeer exclusief. Niet alleen door de zeer beperkte hoeveelheden die beschikbaar zijn, maar ook door de onvergelijkbare eigenschappen van Eiderdons. Op het gebied van warmte-isolatie en levensduur is Eiderdons onovertroffen. Een Eiderdons dekbed bestaat uit kleine vakjes die op ambachtelijke wijze gevuld worden. Hierdoor blijft de Eiderdons perfect op zijn plaats. De tijk van het dekbed is van de fijnste katoen geweven. Deze ‘daunenbatist’ weegt slechts 75 gram per m2. Een andere mogelijkheid is een tijk van microtencel/zijde. Deze heeft een nog groter vochtregulerend vermogen als de katoenen tijk.

Zomer dekbed Linnen

Dit 100% natuurlijk dekbed functioneert het best bij warme zomernachten. Door de mix van Tencel met linnen is het dekbed koel en veel beter vochtregulerend dan bijvoorbeeld en dons of katoenen zomerdekbed. 

De tijk is van het heerlijk zacht en licht Lyocellsatijn. Deze vezel heeft en perfect hoge en goede vochtregulatie heeft. De tijk is zeer zacht en glad, waardoor deze tijk ook nog mijtwerend is. Daarnaast is het dekbed ook perfect wasbaar, milieuvriendelijk en 100% biologisch afbreekbaar.

Contact

0113-405017