Unieke verf van Farrow & Ball

Geschreven door

Lilian Goudzwaard BinnenUit Woningtextiel

BinnenUit Woningtextiel heeft als enige dealer in Zeeland een prachtige collectie verven van Farrow & Ball. Dit Engelse verfmerk wordt gemaakt door ambachtslieden met passie voor hun vak. Lees hier meer over dit mooie product.

Farrow & Ball heeft een veelzijdig assortiment met ecologische verven, geschikt voor zowel eigentijdse als klassieke interieurs. Deze producten zijn uitermate populair, mede doordat ze vrijwel geurloos zijn, tijdbesparend werken en eenvoudig in het gebruik zijn. En natuurlijk ook niet onbelangrijk: ze zijn haast niet belastend voor het milieu.

132 unieke kleuren

Het totale assortiment van Farrow & Ball bestaat uit elf verfsoorten, waaronder muurverf, lak, vernis en primer. Deze zijn beschikbaar in 132 kleuren - en van al deze kleuren kunt u een klein proefpotje proberen. De verven van Farrow & Ball hebben een kenmerkende matte uitstraling en zijn voorzien van natuurlijke kleurpigmenten: soms bevatten de verven tot wel 30 procent meer kleurpigment dan andere verfmerken! Hierdoor heeft de verf een betere dekking en hoeft u er minder van te gebruiken.
 

Enkele verftips op een rij

Hierbij geef ik u nog enkele verftips voor het allerbeste resultaat:

  • Gebruik altijd een goed primer. Dit bevorderd de hechting en het dekvermogen.
  • Zorg voor een droge en schone ondergrond.
  • Het aanbrengen van watergedragen verf verschilt van het aanbrengen van oliegedragen verf. Gebruik daarom een synthetische kwast in plaats van een kwast met natuurhaar. Dit vermindert zichtbare kwaststreken. Farrow & Ball heeft hiervoor een mooie serie kwasten ontwikkeld.
  • Schilder buiten niet als het kouder is dan 10 graden Celsius of warmer dan 30 graden Celsius 
  • Vermijd schilderen in direct zonlicht of vochtig weer.
  • Alle verf van Farrow & Ball kan worden aangebracht met een speciale spuit. Vraag ons naar een adviesblad.
  • Tot slot: wij hebben een gratis kleurenkaart met handgeschilderde staaltjes voor u in de winkel.
     

Engels behang

Hopelijk wordt u net zo enthousiast als ons over deze hoogwaardige verf! Van veel klanten horen we het volgende: als u eenmaal met de verf van Farrow & Ball heeft gewerkt, dan wilt u niets anders meer. Bovendien beschikt Farrow & Ball over diverse authentieke Engelse behangetjes. Deze zijn ook zeker de moeite waard!