Zo kiest u de juiste buitenverlichting

Geschreven door

Corné Tempelaars BinnenUit Buitenmeubelen

Is uw tuin ‘s avonds gehuld in het donker? Goede buitenverlichting heeft toegevoegde waarde voor u, uw terras, uw woning én uw prachtige tuin! Lees hier enkele tips hoe u uw tuin optimaal verlicht

 

Zo kiest u de juiste buitenverlichting

Door: Corné Tempelaars

De tuin is steeds meer het verlengstuk van de woonkamer geworden. Ook zodra het donker wordt, willen wij genieten van onze tuin. Zo zorgt tuinverlichting voor een stijlvolle en sfeervolle uitstraling van uw gehele tuin, kunt u er bepaalde elementen mee uitlichten of accentueren en kunt u tuinpaden of opritten verlichten. Daarnaast zorgt tuinverlichting voor een goede inbraakpreventie. Lees hier enkele redenen waarom u voor tuinverlichting kiest:
 

Functioneel licht

Licht in de tuin is in de eerste plaats functioneel, het creëert immers meer zicht. Maar buitenverlichting zorgt er ook voor dat u de auto naar de juiste oprit stuurt, u het pad naar de voordeur kunt vinden en uw sleutelgat of huisnummer zichtbaar is.

Sfeervol buitenleven

Buitenverlichting zorgt voor extra sfeer, vooral als u lekker met vrienden of familie wilt barbecueën, borrelen of gewoon de dag wilt doorspreken. Daarnaast zorgt buitenverlichting voor een verlengstuk van uw leven binnenshuis, want met een mooi verlichte tuin kijkt u niet in een donker gat. Wij voeren merken zoals: Bel lighting, Dexter en Royal Botania

Veiligheid door licht

Voldoende verlichting zorgt voor een veiligere woonomgeving. Tuinen zonder licht zijn aantrekkelijker voor inbrekers en het is daadwerkelijk bewezen dat buitenverlichting in de tuin de kans op inbraak aanzienlijk verkleint.

Mooie buitenverlichting aan de woning

Koop een buitenlamp aan de woning nooit te groot. Zorg voor een goede verhouding. Uw woning is immers qua uitstraling belangrijker dan uw verlichting, maar zonder tuinverlichting is het ook weer niet uw woning.

Een goed verlichtingsplan opstellen

Wilt u de tuin optimaal belichten, laat dan een verlichtingsplan opstellen. In een goed verlichtingsplan zijn zogenaamde zichtlijnen opgenomen: dit zijn onderdelen van uw tuin die verlicht moeten worden. Het opstellen van een verlichtingsplan begint bij het inventariseren van uw wensen en het doornemen van de mogelijkheden. Veelal komt er een lichtadviseur bij u langs om sfeer te proeven en de mogelijkheden van uw tuin te bekijken. Weke beplanting heeft u? Heeft u bomen in de tuin die licht wegnemen of die extra geaccentueerd moeten worden? En zijn er andere onderdelen in de tuin die in de spotlights gezet moeten worden?

Lichtadvies door BinnenUit Buitenmeubelen
De adviseurs van BinnenUit Buitenmeubelen (Palladio) hebben jarenlange ervaring in lichtadvies. Wij helpen met advies over de juiste buitenverlichting, de juiste plaats en de juiste lichtbronnen en wij houden rekening met de bestaande situatie en uw persoonlijke wensen. Bel of mail ons gerust voor een gratis vrijblijvend lichtadvies. Wij komen dan graag bij u langs (bij voorkeur ’s avonds) en nemen direct enkele voorbeeldarmaturen mee!