Ontdek de Nederlandse meubelmerken van BinnenUit woonexperts

Geschreven door

Danny Engelbert BinnenUit Meubelen

Waarom ver weg kopen als dichtbij ook kan? Die vraag stelden de inkopers van BinnenUit woonexperts zichzelf. In de woonwinkel in Heinkenszand vind je een groot aantal meubels van Nederlandse makelij. Door te werken met Nederlandse merken, wil BinnenUit een steentje bijdragen aan een duurzaam en lokaal productieproces. 

Er is een verschuiving gaande. Waar veel interieurmerken in het verleden de productie naar lagelonenlanden verplaatsten, komt er steeds meer vraag naar lokaal geproduceerde artikelen. Consumenten willen liever een product kopen dat in eigen land of eigen omgeving gemaakt is. Hiermee wordt niet alleen de lokale industrie gestimuleerd, het is ook beter voor mens én milieu. 
 

Minder uitstoot en minder energie

Doordat producten lokaal geproduceerd worden, hoeven vrachtwagens niet af en aan te rijden en hoeven producten niet per scheepsvaart vervoerd te worden. De transportkilometers nemen af en dit betekent dat er minder uitstoot is en er minder energie verspild wordt. Veel interieurmerken kunnen zich in deze filosofie vinden en halen de productie terug naar Nederland. Ook zijn er veel merken die van het begin af aan groen produceren en de productie altijd dicht bij huis hebben gehouden.
 

Oog voor mens en milieu

BinnenUit woonexperts, een woonwinkel in Heinkenszand, werkt met puur Nederlandse merken. Dit is een bewuste keuze. Wij hebben oog voor mens en milieu en willen bijdragen aan de wereld van morgen. In onze collectie is bijna zeventig procent afkomstig van Nederlandse bodem. Denk aan merken als Leolux, Pode, Design on Stock, Montis, Gelderland, Harvink, Arco, Interstar, Metaform , Van Cadsand, Auping, Mline en Linteloo. Deze meubelmerken hebben niet alleen lokale productie hoog in het vaandel staan: de producten van deze merken zijn overgoten met Dutch design. Deze ontwerpstijl is over de hele wereld bekend en wordt gekenmerkt door een minimalistische en innovatieve uitstraling.
 

Oer-Hollandse merken bij BinnenUit

Neem het oer-Hollandse merk Arco. Het familiebedrijf uit Winterswijk ontwerpt en produceert prachtige tafels. Al sinds 1904. Het merk introduceerde de lijn LOCAL WOOD, een collectie meubels gemaakt van hout uit de omgeving van de fabriek in Winterswijk. Het assortiment van BinnenUit bestaat uit diverse Arco-meubels, zoals de tafels Branch, Slim, Essenza en Extenso en de stoelen Branch Bench, Close en Frame. Of maak kennis met de meubels van Gelderland. Gelderland hanteert een ingenieuze stoffeermethode, zodat de stoffering eenvoudig aangepast kan worden. Gelderland maakt enkel gebruik van duurzame kwaliteitsmaterialen, zoals massief hout, staal, stof en leer. Deze materialen zijn afkomstig uit de regio. 
 

Bezoek onze showroom in Heinkenszand

Maak jij je hard voor de wereld van morgen? Breng een bezoek aan de showroom van BinnenUit en laat je verrassen door de vele mogelijkheden van Nederlandse fabrikanten. Onze woonexperts vertalen jouw woonwensen door in creatieve ontwerpen en prachtige meubelmerken van eigen bodem.