Feeling good!

Geschreven door

Joyce de Jonge BinnenUit Meubelen

Onlangs bracht Joyce de Jonge van BinnenUit Meubelen een bezoek aan de Internationale Meubelbeurs in Keulen. Hier zag ze de allernieuwste meubel- en designtrends voor het seizoen 2015-2016. Benieuwd wat de trends zijn? Joyce geeft u een inkijkje in wat er op de beurs werd gepresenteerd.

Wat was het opvallend, het kleurgebruik op de Internationale Meubelbeurs. Het leek wel afgesproken werk! In zeer veel presentaties dook hetzelfde trio op: mosgroen, kobaltblauw en bordeauxrood. Maar let wel: okergeel en poedertinten als mint en zachtroze zijn nog niet van het toneel verdwenen. Deze schitterende kleuren kunt u heel goed combineren met kleuren als goud en koper. Vindt u dit iets teveel van het goede, dan kunt u uw hart ophalen met kleuren als lei, leem en andere grijstinten. In combinatie met gebleekte houtsoorten geeft u uw interieur met deze grijstinten een typische Scandinavische uitstraling. 
 

Planten, roomdividers en accessoire

Daarnaast mogen kamerplanten ook weer. Denk dan wel aan planten als cactussen en vetplanten. Deze kunnen variëren van klein tot heel groot en de planten kunnen opgehangen worden in kunstwerken van macramé: dé handwerktrend uit de jaren zeventig. Bovendien kunt u uw woonruimte gemakkelijk opdelen met roomdividers. Deze zijn niet alleen praktisch: ze leveren ook spannende doorkijkjes op! Tot slot zag ik op de beurs dat we ons interieur naar hartenlust kunnen inrichten en aanvullen met erfstukjes, souvenirs, kitsch, boeken en andere hebbedingen. 

Kortom: de trends op de meubelbeurs lijken een nonchalant samenraapsel, waarin kleuren, patronen en materialen schaamteloos worden gecombineerd. Maar wat ik vooral heb gezien is dat het interieur de persoonlijkheden van de bewoners moet weerspiegelen. En dan niet alleen: het huis reflecteert bovenal ons gevoel!