interieurtrends 2020

Geschreven door

Linda Bekker BinnenUit Meubelen

Wat zijn de nieuwste woontrends van 2020? Geïnspireerd door de laatste trends volgens de meubelbeurs Imm Cologne in Keulen geven we hierbij wat tips en adviezen om 2020 helemaal in stijl aan te kleden.  

De imm cologne is het spiegelbeeld van de huidige interieurtrends en toont alle noviteiten op meubelgebied. In deze blog praten we u helemaal bij over de laatste hoogtepunten!

Opvallend is de toepassing van duurzame, aardse materialen. Er wordt meer en meer nagedacht over de oorsprong van materialen met betrekking tot het klimaat en de natuur.  Waar komt het meubel vandaan en hoe wordt het vervaardigd? 

   

Natural living

Hoe we leven wordt steeds belangrijker voor ons. Steeds meer overwegen we hoe we duurzamer kunnen leven en wonen. Het verhaal achter het product wordt dus steeds belangrijker. Dit betekent dat natuurlijke materialen en massief hout de voorkeur hebben in huis. Aardse materialen als marmer, versteend hout en keramiek worden gecombineerd met warme wollen stoffen en eerlijke materialen. Decoratieve artikelen, zoals planten, designlampen, behang en tapijt met geometrische patronen, bloemenelementen of grafische fantasieën worden belangrijke elementen in huis. 

  

 
 

Comfortable living

De aardse koude materialen vragen om een warme tegenhanger Dit zie je terug in de elegante, ronde vormen die de woonkamer zacht en vriendelijker maken. Banken en fauteuils worden bekleed met zachte tweed of zelfs langharige stoffen. Deze stoffen geven naast een warme uitstraling, een behaaglijk comfort.Tevens wordt het meubel een decoratief element op zich en een statement in huis.  

  

Greener living

Er is veel vraag naar appartementen en huizen met toegang tot tuinen, balkons of patio's, die de rol van tweede woonkamer vervullen. In navolging van de trend "Indoor - Outdoor" wordt het weerbestendige tuinmeubilair een esthetisch gelijkwaardig verlengstuk van de woonkamer.

Wat de buitenkleuren in onze tuin betreft; de kleur grijs lijkt zijn hoogste punt te hebben bereikt. Wit viel ons op als de basiskleur voor buitenmeubilair. Meubels van bamboe en vlechtwerk zijn populair, maar fauteuils van high-tech materialen zijn een opvallende tegenhanger.

    

Colourfull living

Onder de kleurentrends is bruin de kleur met de sterkste impact. Over het algemeen brengen bruintinten warmte en zijn daarom momenteel erg populair. Hoewel het kleurgebruik erg harmonieus is, van greige tot taupe, brengt de combinatie met bijvoorbeeld oranje, oker, turquoise, groen, bordeaux of roze glamour in het interieur. Donker houten tinten worden gecombineerd met goud en messing en staan ​​voor pure luxe. 

  

Uiteraard dient uw interieur een weerspiegeling van uzelf te blijven. Laat u inspireren door trends, maar adviseren door uw hart; alleen dan zult u zich thuis voelen in uw eigen huis!