interieurtrends 2017

Geschreven door

Linda Bekker BinnenUit Meubelen

Wat zijn de meubel- en interieurtrends voor 2017? Wij geven u hierbij wat tips en advies geïnspireerd op de meubelbeurs Imm Cologne in Keulen waar al onze bekende woonmerken vertegenwoordigd waren, zoals Leolux, Montis, Jori, Linteloo, Rolf Benz, Molteni, Pode en Arco

Hoe komt uw interieur er in 2017 uit te zien? Want of u nou trendvolger bent of niet, ongemerkt bepalen trends toch wel een beetje wat we mooi vinden. Op het moment van schrijven zijn we net terug van de woonbeurs Imm cologne in Keulen, waar al het nieuws op het gebied van meubel en interieurdesign bijeenkomt en waar we weer geinspireerd en enthousiast zijn geraakt. Hierbij willen we wat tips en opvallende meubeltrends met u delen.

Het interieur wordt meer volwassen, dit zien we terug in het kleurbeeld, waren het in 2016 nog veel pasteltinten, nu zien we dat deze langzamerhand plaats gaan maken voor diepe en warme kleuren zoals bruin en terracotta. Bij de warmere trend past ook groen, groene stoffen, groene wanden, kamerhoge tropische planten.  

Warmer betekent ook donkerder en dit zien we ook veel terug in de materialen voor eettafels, salontafels en kasten. Bruine houtsoorten, messing, brons, goud en gekleurd natuursteen spelen een grote rol in het interieur van nu. De jaren 20, het tijdperk van de Avant garde is een grote inspiratiebron voor ontwerpers van dit moment. Dat vertaalt zich onder andere in klassieke ontwerpen, patroon stoffen, behang, ronde lounge hoekbanken, kuipstoelen, bootvormige eettafels en ronde salontafels.
Strakke, moderne vormen worden gecombineerd met retro design. Wanden krijgen een diepe, rijke kleur kleur, zelfs de deuren en kozijnen mag u mee verfen. Grote vloerkleden zijn het helemaal!

Gunt u uzelf komend jaar iets moois in huis, volg dan uw eigen stijl, geinspireerd door interieurtrends, maar blijf dicht bij u zelf. Het belangrijkste is dat uw interieur een afspiegeling is van uw eigen persoonlijkheid en woonwens. We adviseren u graag bij het vinden van uw persoonlijk interieur.