Interieurtrends 2016 van BinnenUit

Geschreven door

Joyce de Jonge BinnenUit Meubelen

Bent u razend benieuwd naar de interieurtrends voor 2016? Bij BinnenUit kunnen we een tipje van de sluier oplichten: zo zal Joyce de Jonge van BinnenUit Meubelen u enkele trends influisteren. Maar ssst … niet aan iedereen doorvertellen, hoor!

Het jaar is bijna ten einde. Heeft u al een idee hoe u uw woning in 2016 wilt inrichten? Een nieuw jaar is immers een nieuwe start. Weet u welke kleuren u op de muren wilt en welke patronen op de gordijnen? En hoe zit het met de woonaccessoires: van welke kleuren en materialen zijn deze gemaakt? Lees nu verder en u weet exact welke woontrends u in 2016 tegenkomt en welke woonproducten u kunt aanschaffen om uw woning gereed te maken voor het nieuwe jaar.
 

Poedertinten en goudkleuren

In 2016 ziet u veel zachte en lichte poedertinten, zoals mintgroen, rosé, zachtblauw en beige. Daarnaast wordt er ook veel gebruikgemaakt van verschillende tinten wit, gecombineerd met diverse ‘shades of gold’. Denk dan aan de bijzondere en authentieke kleuren koper, goud en oker. Deze kleuren worden gemixt met donkere kleuren als mosgroen, zodat uw inrichting een warme en luxe uitstraling krijgt. Bovendien zorgt de kleur mosgroen voor een herbeleving van de jaren ’70: toen was deze tint ook zeer populair.
 

Ronde vormen

Naast kleurgebruik zijn ook vormen een heel belangrijk aspect in uw interieur. Het komende seizoen staat volledig in het teken van ronde vormen. Van ronde salontafels tot banken met ronde hoeken. En van ronde lampen tot ronde poefen en vloerkleden. Alles is rond en u zult vrijwel geen hoekige producten tegenkomen.
 

Cocooning en embryonic

Heeft u al gehoord van de termen ‘cocooning’ en ‘embryonic’? Feitelijk betekenen deze termen dat inrichtingen een huiselijke, knusse én warme sfeer ademen. Om deze beleving te versterken, worden vloeren, meubelen, gordijnen, vloerkleden en meer voorzien van een hoog aaibaarheidsfactor. Veelal worden hierbij natuurlijke materialen gebruikt als breisels, wol en linnen, maar ook gelaagde bekleding of padded bekleding. Daarnaast wordt de slaapkamer een steeds belangrijkere plek: hier komt u niet enkel om te slapen, maar dit wordt een leefruimte waar u leest, televisie kijkt en internet.
 

Van buiten naar binnen

Zoals u hierboven al leest, wordt er komend seizoen veel gebruikgemaakt van natuurlijke materialen als wol en linnen. We halen de natuur van buien naar binnen. Dit werkt rustgevend. Bovendien ziet u in 2016 veel planten als hangplanten, cactussen en meer. Hoe meer planten, hoe beter!
 

Trends bij BinnenUit

Ronde vormen, cocooning, ‘shades of gold’, klassiek en natuurlijke materialen. Bij woonplaza BinnenUit kunt u dit seizoen uw hart ophalen. In onze 9.000 m2 woonwinkel kunt u volop inspiratie opdoen van de nieuwste woontrends! Van meubelen tot woningtextiel en van slaapkamerinrichting tot keukens, badkamers en buitenverblijven: bij ons vindt u de meest trendrijke producten. Onze gedreven verkoopadviseurs vertellen u graag meer over de mogelijkheden!