Verrassende inzichten tijdens designbeurs Milaan

Geschreven door

Joyce de Jonge BinnenUit Meubelen

Wat is een betere plek om interieurinspiratie op te doen dan in Italië? Italië is het land van de allermooiste mode en de meest ingenieuze interieurartikelen. De adviseurs van BinnenUit Meubelen brachten op 4, 5 en 6 april een bezoek aan de internationale designbeurs in Milaan.

Van 4 tot 9 april stond het beursgebouw van Milaan bol van de designartikelen: deze dagen vond de Salone del Mobile Milano plaats. De designbeurs bood de adviseurs van BinnenUit Meubelen de uitgelezen kans om designideeën op te doen. Designideeën die van pas komen bij het inkopen van de nieuwe meubelcollectie. Designideeën die van pas komen bij het samenstellen van uw droominterieur.
 

Meubeltrends en innovaties

Tijdens het beursbezoek werden de allernieuwste trends en de meest bijzondere innovaties om meubelgebied getoond. Trends en innovaties voor designvolle, moderne én klassieke interieurs. Bent u benieuwd welke trends ook naar Nederland worden gebracht? Joyce de Jonge van BinnenUit Meubelen laat u aan de hand van een foto-impressie enkele bruikbare trends zien!
 

Kleine werkplekken en knusse koffiezitjes

Een verrassende trend die tijdens de Salone del Mobile Milano werd getoond, was het gebruik van kleine werkplekken en knusse koffiezitjes. Deze compacte opstellingen creëren sfeer en gezelligheid en zijn heel gemakkelijk toe te passen in uw woonkamer.
 

Donkere kleuren en groene planten

De gebruikte keuren en stoffen worden dieper én rijker. Denk hierbij aan de kleurtinten donkerblauw, groen, bordeauxrood en okergeel. Ons interieur wordt volwassener en warmer, en bij die trend passen ook alle kleurschakeringen van het groene palet. Dit betekent ook dat u veel planten in uw interieur kunt plaatsen, bij voorkeur in groepjes bij elkaar.
 

Materialen met een warme uitstraling

Niet alleen de kleuren worden steeds warmer: ook de gebruikte materialen hebben een warme uitstraling. Wat denkt u bijvoorbeeld van de materialen messing, brons en gekleurd natuursteen? Deze materialen gaan een grote rol spelen! En houdt u van hout, dan kunt u ook uw hart ophalen. Houten meubelen zijn nog steeds de trend, maar nu hebben ze wel een donkere kleur, zoals zwart, wengé en tabak.
 

De trends in karpetten

Op de designbeurs in Milaan werden ook aanbevelingen gedaan wat betreft karpetten en tapijten. Wat blijkt? Karpetten mogen uitbundiger, voorzien van tal van kleuren en bloemen- en grafische prints. Let wel: het is belangrijk dat het karpet groot genoeg is, zodat alle meubelen van uw zithoek hierop kunnen staan. Dit zorgt voor verbinding tussen uw meubelstukken en het geeft een rust aan uw interieur.
 

Opvallende woonaccessoires

Een woning is niet compleet zonder accessoires. Woonaccessoires geven uw interieur sfeer en warmte en ze zorgen er bovendien voor dat uw persoonlijkheid weerspiegelt wordt. Volgens de trendwatchers bij de internationale designbeurs mogen accessoires ruimschoots en opvallend toegepast worden. Glas, keramiek of kunst – minimalistisch is niet langer het sleutelwoord.
 

Meer inspiratie van BinnenUit Meubelen

Bent u enthousiast geraakt over de woontrends van Salone del Mobile Milano en wilt u de adviseurs van BinnenUit Meubelen het hemd van het lijf vragen? Breng een bezoek aan onze woonstudio in Heinkenszand. Onze adviseurs vertellen u graag meer en stellen samen met u uw absolute droominterieur samen. Wij adviseren u hierbij altijd wel om dicht bij uw eigen smaak te blijven, want uw woonomgeving is en blijft een verlengstuk van uw identiteit en persoonlijkheid. Graag tot ziens.