Eindeloos koken én eten met de Big Green Egg

Geschreven door

Judith Nagtegaal BinnenUit Buitenmeubelen

Het barbecueweer komt er aan. Geniet met uw gezin, familie, vrienden of buren van de zon én de Big Green Egg. U vindt deze exclusieve outdoor cooker bij BinnenUit Buitenmeubelen (Palladio). Lees hier meer over de oneindige mogelijkheden van de Big Green Egg!

Een avondvullend programma met een hoop gezelligheid of in korte tijd een makkelijke maaltijd op tafel zetten? In beide gevallen biedt de Big Green Egg volop mogelijkheden! Doordat de Big Green Egg zeer betrouwbaar is, kunt u zorgeloos genieten. Met slechts drie aanmaakblokjes is de Big Green Egg binnen vijftien minuten klaar voor gebruik.
 

Geen standaard houtskoolbarbecue

Samen genieten van het goede leven: dát is waar de Big Green Egg voor staat. Door een samenspel van mooi en functioneel design en het gebruik van superieure materialen haalt u met de Big Green Egg het beste in huis. De outdoor cooker is vervaardigd van exclusief en uitzonderlijk hoogwaardig keramiek, waarbij gebruik is gemaakt van voor NASA ontwikkelde technologieën. Dit bijzondere keramiek heeft extreem isolerende eigenschappen. De Big Green Egg is niet zomaar een houtskoolbarbecue: u kunt er ook op grillen, bakken, roken, stomen én koken (slow cooking)! Lees hier bijvoorbeeld hoe u een pizza maakt met de Big Green Egg!
 

Gemakkelijk de temperatuur regelen

Met de Big Green Egg is het gemakkelijk de temperatuur te regelen. De buitentemperaturen hebben door het hoogwaardige, warmte-isolerende keramiek geen invloed op de binnentemperatuur. De twee verstelbare ventilatieopeningen – de luchtregelaar en margrietschijf – maken het mogelijk deze tot op de graad nauwkeurig te reguleren én te behouden. Hoe kleiner de openingen, hoe lager de temperatuur. De Big Green Egg heeft een temperatuurbereik van 70 tot 350 graden Celsius: mede hierdoor is de Big Green Egg inzetbaar voor zeer uiteenlopende kooktechnieken!
 

Zeer uitgebreid assortiment met accessoires

Bij de Big Green Egg draait het om relaxed barbecueën. Met een breed assortiment aan accessoires kunt u hele menu’s bereiden in de keramieken pot. Denk bijvoorbeeld aan de Premium Organic Lump Charcoal, ConvEGGtor, Cast Iron Dutch Oven, Folding Stainless Steel Beer Can Chicken Roaster en de Wooden Grilling Planks. Deze accessoires lichten wij hieronder toe. Dit is slechts een greep uit het grote assortiment. Wilt u meer informatie over de Big Green Egg en de accessoires? Kom langs bij BinnenUit Buitenmeubelen in Heinkenszand en vraag ons naar de mogelijkheden!
 

Premium Organic Lump Charcoal

Gebruik van goed houtskool is van groot belang voor de smaak van de te bereiden producten en om een goede temperatuur te bereiken én te behouden. Big Green Egg Premium Organic Lump Charcoal bestaat uit een mix van 80% eikenhout en 20% hickory (walnoot). De grote stukken houtstkool branden lang en scheiden extreem weinig as af. De Big Green Egg charcoal-starters zijn natuurlijke aanmaakblokjes die geen chemische bestanddelen bevatten en geen geur of smaak afgeven.
 

ConvEGGtor

De keramische ConvEGGtor is een warmteschild dat ervoor zorgt dat het voedsel niet in contact komt met de warmtebron: zo wordt een oven nagebootst. De ConvEGGtor is een ideale bereidingsmethode voor alle ovengerechten, het garen van delicate ingrediënten en het garen op lage temperatuur met de Cast Iron Dutch Oven.
 

Cast Iron Dutch Oven

De gietijzeren stoofpan Cast Iron Dutch Oven is ideaal om allerhande eenpansgerechten in te bereiden, zoals stoofschotels, stamppotten, soep of een heerlijk stuk suddervlees. De Cast Iron Dutch Oven is geschikt voor koken, sudderen en braden.
 

Folding Stainless Steel Beer Can Chicken Roaster

Een kip bereiden met een blikje bier? Bierblikjes zijn vrij instabiel en kunnen tijdens het garen omvallen. De Folding Stainless Steel Beer Can Chicken Roaster is een stevige houder van metaaldraad waarin het blikje wordt geklemd.
 

Wooden Grilling Planks

Leg uw ingrediënten op de (in water geweekte) plank op het rooster. Het vocht is in de houten plank getrokken, wat zorgt voor een rookeffect. Voor de verschillende smaakaccenten zijn de Wooden Grilling Planks verkrijgbaar in de varianten ceder en eik.