Design on stock event

Geschreven door

Linda Bekker BinnenUit Meubelen

Het jaarlijkse Design on Stock Event in Waalwijk opende haar deuren voor dealers. We konden genieten van al het nieuws en bestaande meubelen in een nieuw jasje.

Design on Stock Event 2018

'Dit is voor ons toch wel de mooiste periode van het jaar, jullie bij ons thuis uit te kunnen nodigen en te inspireren met onze nieuwe collectie waar we het afgelopen jaar met z'n allen heel hard aan hebben gewerkt.'  We zitten aan een heerlijke koffie met walnotentaart, in Waalwijk, waar we zijn uitgenodigd voor het Design on stock Event 2018.

Cascade, ontworpen als leefeiland

We kijken op de nieuwste aanwinst in de collectie, de Cascade hoekbank, een ontwerp van studio Tom Dissel. De meest legère bank uit de collectie tot nu toe. 'We wilden echt een loungebank toevoegen aan onze collectie, die tegelijk slank en subtiel gedetailleerd blijft,' vertelt Rachel Struyk trots. 'De naam Cascade weerspiegelt de gelaagdheid van het ontwerp, zoals een waterval die uit verschillende niveaus bestaat.'

'De naam Cascade weerspiegelt de gelaagdheid van het ontwerp, zoals een waterval die uit verschillende niveaus bestaat.'

             

Nosto, ongekend comfort 

De Cascade wordt vergezeld door de fauteuil Nosto, eveneens een ontwerp van studio Tom Dissel. Een welkome aanvulling in de collectie, 'het is de enige stoel binnen de Design on stock collectie die verkrijgbaar is met een kantel mechanisme en in een duostoffering,' vertelt Rachel.

                               

Samenwerking maakt succesvol

We worden rondgeleid en genieten van de verschillende sferen die de stylisten hebben weten neer te zetten. 'De kracht zit hem in de samenwerking met talentvolle designers, kunstenaars en leveranciers. 'Je kunt een merk niet in je eentje succesvol maken.'

Opvallend zijn de gigantisch houten sculpturen die bij verschillende zitgroepen staan. Werk van de Italiaanse kunstenaar Maurizio Perron. De zorgvuldig uitgekozen eettafels, verlichting, accessoires en sierkussens zijn van onder andere Qlive, Metaform, Brinck en Campman, Ferm living en Pol's Potten. Aan de wand hangen stillevens van zwerfafval, artistiek vastgelegd door fotograaf Bob Eshuis. Hij is ook de fotograaf die voor de prachtige beelden zorgt in het Design on stock magazine.

'Je kunt een merk niet in je eentje succesvol maken.'

            

Barrell en Waiter, een onafscheidelijk duo 

We kiezen een smaakvolle combinatie en maken de zitgroep af met verschillende Barrell poefs van Frederik Roijé. De Barrell is multifunctioneel door de verschillende toepassingen, ze zijn te gebruiken als poef, salontafel, bijzettafel en in de hogere variant als extra zitplaats of als kruk aan de eettafel. Het grafisch patroon is geïnspireerd op de constructie van ouderwets houten tonnen, waar de naam dan ook naar verwijst. Met het dienblad Waiter heeft Frederik Roijé de Barrell een extra functie willen geven, die van bijzettafel. Waiter is met z'n opstaande rand en handvat ook ideaal om drankjes te serveren. 

De Barrell is multifunctioneel door de verschillende toepassingen

              

Nog even geduld tot de lancering van de nieuwe collectie

Na een heerlijke lunch rijden we geïnspireerd terug naar Heinkenszand. Onze handen jeuken om de showroom te gaan restylen. Bent u nieuwsgierig geworden naar de nieuwe aanvullingen in onze showroom? Vanaf april kunt u al het nieuws van Design on Stock verwachten en tot die tijd druppelt allerlei nieuw design binnen van onze oude vertrouwde merken... en omdat we u van Binnenuit graag blijven verrassen, zullen we u zeer binnenkort kennis laten maken met een aantal mooie nieuwe merken. Tot ziens bij BinnenUit!