De wereld van matrassen

Geschreven door

Piero de Kok BinnenUit Bedden & Slapen

Matrassen zijn er in alle soorten en maten. Maar waar moet een goed matras aan voldoen? De verkoopmedewerkers van BinnenUit kunnen u hier natuurlijk in adviseren, maar er zijn ook enkele zaken waar u zelf op kunt letten.
 

Door de eeuwen heen hebben mensen op heel verschillende manieren geslapen. Enkele eeuwen geleden sliep men op dierenvellen en strozakken en later op kapokmatrassen. Deze kapokmatrassen bestaan uit natuurlijke materialen en bevatten bovendien grote hoeveelheden huisstofmijt en bacteriën. De moderne matrassen bestaan uit materialen van deze tijd. Veelgebruikt zijn de pocketveringmatrassen met een afdekking van HR-schuim, latex of het populaire visco-elastisch schuim. 
 

Tips voor een goed matras

En goed pocketveringmatras bestaat altijd uit verschillende zones: van drie zones tot zeven zones in de meer exclusieve matrassen. Deze verschillende zones ondersteunen onder andere ons hoofd, onze schouders, onze lende en onze voeten. De matrassen van Auping en M-Line hebben bovendien een standaard onderzijde waardoor het niet mogelijk is deze matrassen om te draaien. Bij de matrassen van Kreamat kunt u zonder problemen het hoofdeind naar het voeteneind omdraaien. Ook kunt u van de onderzijde de bovenzijde maken. En bent u lang? Dan is het aan te bevelen dat u een matras kiest van minimaal 210 of 220 centimeter lang, zodat u niet opgerold hoeft te slapen op een te klein matras. Kiest u voor een bed met een elektrische bodem, dan is het verstandig om een matras van 10 centimeter langer te nemen, zodat uw voeten niet uit bed steken wanneer u het hoofd- of voeteneind omhoog zet. 
 

Matrassen op maat

Momenteel zijn matrassen op maat in opkomst. Deze matrassen worden gemaakt voor één specifieke persoon. Bij BinnenUit Bedden & Slapen maken de merken Yuno en Kreamat matrassen op maat. Yuno maakt hierbij gebruik van een kern van pocketvering én van een computergestuurd meetsysteem. Hiermee worden alle maten van een persoon opgemeten, zodat in het matras precies op de juiste plekken de juiste ondersteuning wordt aangebracht. Bij Kreamat wordt ook gebruikgemaakt van een meetsysteem: deze zorgt dat de boxspring op de juiste punten iets harder is en meer ondersteuning biedt.  
 

Advies van Binnenuit Bedden & Slapen

Of u nu gaat voor een degelijk en goed matras of een matras op maat: bij Binnenuit Bedden & Slapen kunnen we u uitstekend helpen. Hierbij maken we gebruik van eeuwenoude adviezen en van hightech mogelijkheden van nu. Graag tot ziens!