Daybreak Interieurtrend 2017

Daybreak, de nieuwe interieurtrend van 2017. Ikzelf vind dit een hele mooie rustige trend. Ik verwacht dat deze trend lang in de interieurwereld zal blijven omdat deze zeer rustig en tijdloos is. Dit is zeer belangrijk om lang mee te gaan in de interieurwereld. Mensen die voor een interieur kiezen willen graag dat hun gekozen stijl lang in de mode is, vaak omdat zij veel geld hebben uitgegeven aan de meubelen, behang en accessoires. De interieurtrend daybreak is hiervoor geweldig! 
 

Deze trend doet vele mensen denken aan Japan omdat Japan men doet denken aan rust en mediteren. Dit zie je ook terug in de trend, heel rustgevend, geen zorgen en zichzelf helemaal zen voelen.

Mooie kleuren voor deze trend zijn donkergroen, wit, lichtgrijs, zwarte detials en beige tinten. Deze kun je super goed met elkaar combineren en wordt het een mooi geheel. Het is bijvoorbeeld super om één muur van jouw ruimte donkergroen te verven en de andere muren een natuurlijke tint of gewoon wit te laten.  In deze trend zie je ook veel overlopende structuren of accessoires. Van een lichte kleur overlopend naar een hele donkere kleur. Dit kun je toepassen in accessoires, schilderijen of als je durft dit op een muur te laten verven
 

Zachte en aaibare materialen

Materialen die prachtig zijn voor deze trend zijn veel aaibare en zachte materialen, zo zie je veel fluweel en oversized kleding in de mode. In het interieur zie je veel hout, touw en linnen. Het is zeer belangrijk dat je vele ‘comfortabele’ materialen toe past. Om hier een beetje een idee bij te krijgen kun je denken aan kleding dat heel erg comfortabel zit, gemaakt van zeer fijn materiaal en vaak lekker groot. Je  ziet bij deze trend ook veel bamboe wat je natuurlijk geweldig kan combineren met al de natuurlijke tinten en de donkergroene kleur.  Het hout dat je ziet is meestal donker hout gecombineerd met lichte en neutrale kleuren.
 

Strakke meubelen en retro meubelen

Veel kuipstoeljes, moderne kasten gecombineerd met retro meubelen past ook super bij de Daybreak trend. Enkele voorbeelden van kuipstoeltjes is de Enzo van Montis en de Nylo van Design on Stock. Naast de strakke lijnen zie je ook vele retro meubelen, het leukste om die te kopen is natuurlijk in de kringloopwinkel. Met de strakke lijnen kun je denken aan merken zoals, Interstar en Spectral, deze hebben zeer mooie wand en tv meubelen. Voor de Daybreak trend kun je deze strakke meubelen prima combineren met donker hout en een lak kleur zoals op de plaatjes gedaan is.