BinnenUit volgt training in Milaan

Geschreven door

Danny Engelbert BinnenUit Meubelen

BinnenUit Meubelen is select dealer van Molteni&C, een prachtig merk uit Italië. Dankzij ons dealerschap zijn wij door het Italiaanse merk uitgenodigd voor een exclusieve training. In Milaan, welteverstaan! 

Molteni&C is een Italiaanse meubelfabrikant, opgericht in 1934 door Angelo Molteni. Het authentieke familiebedrijf is in de loop der jaren uitgegroeid tot een uniek merk dat de allermooiste designartikelen ontwerpt. Zo is Molteni&C gespecialiseerd in de ontwikkeling van prachtige wandsystemen, garderobekasten en zitmeubelen. Eind mei heeft adviseur Danny Engelbert van BinnenUit een training gevolgd bij Molteni&C in Milaan. Hij vertelt over deze bijzondere belevenis: “Drie dagen lang was ik te gast bij onze leverancier Molteni&C. In deze dagen hebben we gekeken naar verschillende noviteiten, kennisgemaakt met de fabriek en productie én gewerkt met een vernieuwend ontwerpprogramma.”
 

Kijkje in de fabriek 

Danny kon een kijkje nemen in de keuken van Molteni&C: op het programma stond namelijk een rondleiding door de fabriek en productieomgeving. Tijdens deze rondleiding kwam Danny erachter hoe groot het merk is. Danny: “De artikelen van Molteni&C worden in meer dan 80 landen verkocht via geselecteerde dealers. Alle artikelen worden gemaakt in de eigen fabriek in Milaan - enkel de onderstellen van de zitmeubelen worden ergens anders ontwikkeld. Tijdens de fabrieksrondleiding leerde ik meer over het productieproces: deze productie begint bij ruwe platen hout die worden gelamineerd, gelakt of gefineerd tot kant-en-klare panelen die uiteindelijk gereedgemaakt worden voor transport. 
 

Nieuwe innovaties als eco-skin

In de training kwamen ook de nieuwe ontwikkelingen en innovaties van Molteni&C aan bod. Danny: “Ik heb kennisgemaakt met de vernieuwende fineersoorten, kleuren én materialen, waaronder eco-skin. Dit materiaal wordt getypeerd als kunstleder, maar heeft zeer veel weg van echter leer. Daarnaast kreeg ik uitleg over een nieuwe lijn vitrines die volledig van glas zijn gemaakt: hier komt geen tussenschot aan te pas. Dit levert een uniek meubel op – uniek in zijn soort!”
 

Vernieuwend tekenprogramma

Bij Molteni&C wordt sinds kort gewerkt met een nieuw ontwerpprogramma waarmee interieurs en inrichtingen nóg beter vormgegeven kunnen worden. Binnenkort zullen alle select dealers met dit nieuwe tekenprogramma werken, daarom kreeg Danny ook een training over dit programma. Danny: “Via het vernieuwde tekenprogramma is het gemakkelijk om wandsystemen op te bouwen en aan te passen naar de wensen van de klant. Van alle producten kan een 3D-tekening gemaakt worden: dit levert een fotorealistisch beeld op!”
 

Molteni&C bij BinnenUit

Danny was zeer enthousiast over de Italiaanse training. De opgedane kennis wil hij graag met u delen. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Molteni&C of wilt u een advies op maat? Aarzel niet en breng een bezoek aan BinnenUit Meubelen in Heinkenszand. Graag tot ziens!