BinnenUit bezoekt Dutch Design Week

Geschreven door

Ronald de Jonge BinnenUit Meubelen

Van 17 t/m 25 oktober wordt in Eindhoven de Dutch Design Week georganiseerd. Tijdens deze week presenteren jonge designers hun ontwerpen, bijvoorbeeld op woongebied. Piero de Kok en Ronald de Jonge van BinnenUit brachten een bezoek aan dit inspirerende event!
 

Ieder jaar is Eindhoven dé plek waar veelbelovende designers én designstudenten samenkomen om hun ontwerpen aan een breed publiek te tonen. De Dutch Design Week wordt dit jaar georganiseerd van 17 t/m 25 oktober. Op honderd locaties laten ruim 2.400 ontwerpers hun ideeën, ontwerpen, producten, oplossingen en innovaties zien. Dit zijn onder andere ontwerpen op het gebied van inrichting, wonen en design: voor BinnenUit de uitgelezen kans om een bezoek te brengen aan de Dutch Design Week en inspiratie op te doen.
 

Spelen met licht, kleur en materiaalgebruik

Op maandag 19 oktober bezochten Piero de Kok (BinnenUit Bedden & Slapen) en Ronald de Jonge (BinnenUit Meubelen) de Design Academy en TU Eindhoven op de Dutch Design Week. Ronald en Piero konden hun hart ophalen: ze zagen diverse producten en ontwerpen waarin werd gespeeld met licht, kleur en materiaalgebruik. Zo werden er lampen gepresenteerd die het natuurlijke licht nabootsen en die in de loop van de dag hun lichtsterkte automatisch aanpassen. Ook was er verlichting te zien waarbij de snoer onderdeel was van het design – bijzonder omdat doorgaans de snoer weggewerkt wordt. Daarnaast werden er bijzondere metalen zitkrukjes gedemonstreerd: deze krukjes zijn opklapbaar, zodat ze aan de wand opgehangen kunnen worden.
 

Hergebruik materialen

Bovendien viel het op dat er veel producten werden gepresenteerd waarbij aandacht was voor het hergebruik van materialen. Zo zagen Piero en Ronald meubels waarbij het blad van de tafel werd geplaatst op een betonnen mal waarin het tafelblad werd gegoten. Zo worden alle materialen die gebruikt zijn voor de productie, gebruikt in het ontwerp. Ook werden oude buizen (voorzien van roest) geplaatst onder een glazen plaat: zo ontstaat er een unieke industriële salontafel.
 

Inspiratie voor BinnenUit

Kortom: Piero en Ronald van BinnenUit hebben zich prima vermaakt op de Dutch Design Week en zitten vol inspiratie. Inspiratie over nieuwe trends, hergebruik van materialen en bijzondere designmogelijkheden. Deze inspiratie nemen ze mee terug en gebruiken ze onder andere bij het inkopen van nieuwe producten. Wilt u meer weten over het bezoek van Piero en Ronald aan de Dutch Design Week? Schroom niet en vraag hen om meer informatie!