Bankstellen-Bora-Balanza-leolux

Bora Balanza

Leolux

Een designer weegt zijn ingevingen, zoekt naar evenwicht; het is zijn vak om de wensen en verlangens van de consument weer te geven in een uitgebalanceerde vorm.

Balanza van Axel Enthoven biedt het evenwicht waaraan u goed design herkent. Met een rank frame, elegante aluminium voetjes en een actuele maatvoering – van fauteuil tot 3,5-zitter. Met royale zachte armkussens waarop uw arm of uw hoofd lekker steunt, een stevige zit en een mee-verende rug voor een ongekend hoog comfort. Helemaal perfect.

De Leolux kenner herkent meteen dat de inspiratie voor Balanza is ontleend aan de succesvolle Bora reeks uit de jaren tachtig. Het uitgangspunt van comfort en verborgen schoonheid werd door Enthoven echter helemaal opnieuw benaderd, passend bij deze tijd. Zo ontstond een bankenserie die weliswaar herinnert aan de “classic” van Leolux, maar die ook zonder die verwijzing de verwachtingen volledig waar maakt. Comfortabel, mooi en volledig in balans.

Productinformatie

Kenmerken Bora Balanza

 • Leverbaar als fauteuil (88 cm), 2,5-zits (183 cm), 3-zits (208 cm), 3,5-zits (233 cm) en pouf. Zowel bank als fauteuils zijn leverbaar met lage of hoge rug.

  Aan de achterzijde is de rug voorzien van de siersteek “point”. De hoge rug krijgt extra diepte door een sierlijke naad aan de voorzijde.

  De aluminium pootjes zijn ook leverbaar in lak.

  Alle banken zijn voorzien van een zit- en rugkussen met elk één midden naad.

  Comfortopties: zithoogte +2cm, zitdiepte -2cm.

Leer en stof zijn belangrijke ingrediënten binnen de Leolux collectie. Ze bepalen het beeld van uw inrichting, de geur, de warmte en de kleur. U leeft jarenlang met ze samen en vergroeit er mee. 

Bekijk hier een overzicht van alle kleuren en materialen 

Bekleding

 • Niet leverbaar in stretchstoffen.

 • Model met losse stoffering, plooien zijn onderdeel van de gekozen optiek. Deze plooien zijn mede afhankelijk van het gekozen comfort. Ook bij Firm kan enige mate van plooivorming voorkomen.

 • De uitvoering met lage rug heeft geen horizontale ingetrokken naad op de voorkant van de rug, zoals bij de hoge rug.

 • Poten
  Aluminium gepolijst.

  Optie: Alle geselecteerde epoxy- of lakkleuren (prijs van RAL & Sikkens kleuren op aanvraag).

 • Maatopties

  Zithoogte +/- 2 cm d.m.v. hogere/ lagere poten.
  Zitdiepte – 2 cm d.m.v. korter zitkussen.

 • Comfort kussens

  Standaard, optie Firm (m.u.v. poef).

  Prijzen en maten

Design: Axel Enthoven, 2016

Over Leolux

Meer dan tachtig jaar lang vakmanschap.

Met veel aandacht, geduld én expertise worden Leolux-producten ontworpen. Stuk voor stuk inspirerende meubelen. Of het nu gaat om aangenaam loungen, comfortabel zitten, heerlijk tafelen of ontspannen relaxen: de collectie van Leolux is een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Waarom adviseren wij Leolux?
Een goed zitmeubel verdient vakmanschap en dat is waar Leolux voor staat. Al tachtig jaar lang laten de Leolux-specialisten zich uitdagen door designers en kunstenaars om vernieuwende ideeën over vorm en comfort door te vertalen naar heerlijke meubelen. De collectie kent veel vertrouwde klassiekers, maar wordt voortdurend aangevuld met eigentijdse, eigenzinnige designmeubelen.

Daarom kiest u voor Leolux bij BinnenUit
Met dezelfde zorgvuldigheid presenteert BinnenUit Meubelen de collectie van Leolux. Bij Binnenuit vindt u de grootste, meest inspirerende select store van Zeeland. Laat u inspireren door de verrassende combinaties van de Leolux-modellen in gedurfde, toonaangevende kleuren en materialen. Laat u adviseren bij het maken van een persoonlijke keuze en personaliseer uw Leolux-meubel van top tot teen; van zitcomfort tot het kleinste detail.

Aanbevolen producten

cream-fauteuil-leolux-leer-sfeerl-binnenuit-zeeland
Cream

Leolux

bora_balanza_leolux-bank-binnenuit-sfeer
Bora Balanza

Leolux

leolux_iduna_flint_binnenuit-sfeer
Iduna

Leolux

leolux_mayuro_0001
Mayuro

Leolux

Contact

0113-561482

Contact

Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Gegevens