advies-onderhoud-vintage-leer

Onderhoudsadvies

Vintage leer

Algemeen onderhoud

Er zijn heel veel verschillende ledersoorten, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: goed onderhoud, is het behoud van uw leren meubel!
Af en toe heeft leder een beetje aandacht nodig, vergelijk het maar met uw eigen huid. Op deze pagina leest u de belangrijkste tips voor het onderhouden van leder: 

Voeding
Leer ‘leeft’, zeggen mensen wel eens. En dat klopt! Pas wanneer het leder onder een vochtigheidspercentage van 5% komt wordt het officieel ’technisch dood’ verklaard.
Door het leder halfjaarlijks te voeden zorg je ervoor dat het langer mooi en heel blijft. Wanneer u het leder niet onderhoud, zal het sneller uitdrogen en verkleuren. Bovendien is lastiger om vlekken te reinigen in slecht onderhouden leer en is de kans op permanente schade daardoor groter.

Onderhoud
Het onderhouden van leder is eigenlijk heel simpel. Nagenoeg al het leder kunt u wekelijks afstoffen, of met een licht vochtige doek afnemen. Stofzuigen mag ook, maar gebruik dan een schoon en zacht meubel opzetstuk.
Reageer adequaat bij nieuwe vlekken en gebruik de onderhoudsproducten uit de geadviseerde onderhoudsset halfjaarlijks om het leder in topconditie te houden.

Vlekken
Reageer bij vlekken zo snel mogelijk, zeker wanneer het gaat om vlekken die het leder kunnen beschadigen, zoals braaksel of urine. Kijk uit voorzorg vast op deze vlekkenpagina wat u wel en niet moet doen bij nieuwe vlekken.

 

Productinformatie

Complete onderhoudsset voor: ‘vintage’ leder
Met deze complete set haalt u alles in huis om uw (deels) geschuurde leder met vintage effect  veilig en gemakkelijk te onderhouden. Gebruik de vintage reiniger voor verse vlekken en de lotion om het leder te voeden. Met de spray beschermt u het leder tegen vroegtijdig verbleken en vertraagt u het indringen van vuil en vocht.

Instructie:
U gebruikt de Keralux® set Vi twee keer per jaar om het leder te onderhouden. Probeer onderhoudsproducten altijd eerst even uit op een onopvallende plek, voordat u het hele meubel behandelt. Lees de gebruiksaanwijzing goed door. De volgorde is altijd hetzelfde: 

  1. Zorg dat het leder stofvrij is. Gebruik een stofzuiger met een zacht meubel-opzetstuk, of een schone, zachte doek.
  2. Reinig het leder met de Keralux® reiniger uit de set en neem het leder af met een vochtige doek. 
  3. Voeden met de Keralux® lotion.
  4. Beschermen met de Keralux® spray. 

Laat het leder tussen de stappen door goed opdrogen.
Zie de gebruiksaanwijzing voor meer details, of bekijk het instructiefilmpje.

Inhoud:

  • Keralux® lotion voor leder met vintage effect (250ml)
  • Keralux® vintage reiniger (200ml)
  • Keralux® spray N (400ml)
  • Spons, doekjes en een gebruiksaanwijzing

De inhoud is voldoende voor 4-5 zitplekken (model afhankelijk). 
Houdbaarheidsdatum: zie verpakking.

(!) Niet geschikt voor:
Glad leder zoals gepigmenteerd leder, semi-aniline leder, veredeld aniline leder en vol aniline leder, kunstleer, plantaardig gelooid leder, of olijfblad-extract gelooid leder.

(*) Let op:
Deze set kan niet per luchtvracht vervoerd worden. Dit komt doordat de bus van de Keralux® spray N onder druk staat. 

Over LCK

Waarom adviseren wij de onderhoudsproducten van LCK?
Kenmerkend voor LCK Nederland is dat u een eerlijk, no-nonsense advies krijgt. LCK  geeft u snel en duidelijk advies op de momenten dat u het nodig hebt.
Met een fysieke databank van meer dan 100.000 stalen bedenkt het familiebedrijf voor elk probleem een passende oplossing. 

Aanbevolen producten

lck-onderhoud-gepigmenteerd-leer-binnenuit
Keralux P

LCK

lck-keralux-onderhoud-waxleder-binnenuit
Keralux S

LCK

lck-onderhoud-aniline-leer-binnenuit
Keralux A

LCK

lck-keralux-onderhoud-nubuck-leder-binnenuit
Keralux N

LCK

Contact

0113-561482

Contact

Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Gegevens