cobra-art-fotokunst

Fotokunst op plexiglas

Verrijk kale muren met de fotokunst van Cobra Art Company

Bij de Jonge Hoek van Dijke vindt u een wisselend aanbod unieke en luxe fotokunst.
Hoe kiest u nu de fotokunst die bij u past en ook nog een aanwinst is voor uw woonkamer? Lees verder en ontdek al onze tips. 

‘De wisselende kunstcollecties van Cobra Art zijn uniek samengesteld in samenwerking met internationale kunstenaars en fotografen. De collectie bestaat onder andere uit mode en portretten, oude meesters, zwart-wit fotografie, natuurfotografie, steden, urban art, pop art, abstracte kunst of surrealisme. Vindt de stijl die bij u past!’

Hoe kiest u de juiste kunstfoto?

Let bij de keuze van een Cobra Art allereerst goed op de stijl en kleuren van uw woonkamer. Kies een stijl die erbij aansluit, maar ga niet altijd voor safe, een onverwachte twist kan juist een interieur verrassend maken. Contrasterende kleuren geven meer spanning in uw interieur, harmonieuze kleuren en beelden houden het rustig en minder opvallend. Het plexiglas waarop de foto’s gedrukt worden zorgt in alle gevallen voor een luxe uitstraling en een duidelijk statement in uw huis.

De belangrijkste tip is wel; kies een beeld dat bij u persoonlijk past.  Wanneer u een klik hebt met de foto, dan kan het geen miskoop zijn. 

Hoe bepaalt u de grootte van de foto?

Hierbij geven we u een aantal handvatten voor het bepalen van de afmeting van een kunstwerk. 

Voor kunstwerken boven de bank is er een zogenaamde 2/3e regel. Dit wil zeggen dat u minimaal 2/3e van de bank neemt voor de afmeting van het kunstwerk. Deze regel is ook toe te passen wanneer u een foto bij de eettafel wilt ophangen.

In een slaapkamer is over het algemeen genomen een werk van minimaal 1.20 m breed het mooist. Op een kale muur adviseren we een foto van van minimaal 80 centimeter hoog.

Let wel, als uw favoriete foto niet de juiste verhouding heeft, vraagt dat soms om creatieve oplossingen. Daarin denken we graag met u mee. U kunt denken aan een groter kleurvak achter een te kleine foto,  een asymmetrische manier van ophangen, of  een aantal kleinere foto’s gegroepeerd op dezelfde wand, zodat het een groter geheel wordt.

Hoe hoog hangt u een kunstfoto?

Wanneer u een mooie foto hebt gevonden, wilt u natuurlijk dat deze perfect aan uw muur komt te hangen. Kies de plek zorgvuldig uit, houdt rekening met de spiegeling van het licht in het plexiglas. Hang de foto niet te hoog, gebruik uw gevoel, het geheel moet in balans zijn. Komt de foto in de zithoek te hangen bedenk dan dat het er ook mooi uit moet zien vanuit een zittend perspectief. Ga dan op de bank zitten en laat iemand de foto voor de muur houden om zo op deze manier op gevoel de hoogte te bepalen. In een hal of doorgang mag de foto wat hoger hangen. Hier bepaalt u de hoogte staand en bedenk dan dat het hart van het schilderij op ongeveer 1.45 hoogte het mooiste zal zijn. 

De buitendienst van De Jonge Hoek van Dijke denkt zorgvuldig met u mee bij het ophangen van uw Cobra Art. 

Zo leest u dat we u ook graag adviseren bij het decoreren en aankleden van uw woonruimte. Kom langs voor inspiratie, meer tips en advies en stel al uw vragen aan onze woonexperts. 

Contact

0113-561482