De Voordelen van een Anti-Trendelenburg Bed

De Voordelen van een Anti-Trendelenburg Bed

Een bed met Anti-Trendelenburg functie biedt talloze gezondheidsvoordelen. Als u te maken heeft met verminderde bloedsomloop in uw benen en voeten, kan het Anti-Trendelenburg bed een optimale oplossing zijn. De ingenieuze structuur van dit bed maakt het mogelijk om het eenvoudig voorover te kantelen, waardoor uw benen lager komen te liggen dan uw hoofd. Dit bevordert de bloedcirculatie naar de onderste ledematen. In tegenstelling tot een Anti-Trendelenburg bed, is er ook het Trendelenburg bed.

In deze blog gaan we dieper in op de verschillende functionaliteiten van beide soorten bedden en lichten we de voordelen toe van een voorover gekanteld bed.

Wat maakt het verschil tussen een Trendelenburg en Anti-Trendelenburg positie?

In de medische wereld refereert de Trendelenburg positie naar de situatie waarin u op uw rug in bed ligt, met het Trendelenburg bed volledig naar achteren gekanteld. Hierdoor liggen uw benen hoger dan uw hart. Dit zorgt ervoor dat er minder bloed achterblijft in het veneuze systeem van het onderlichaam, zoals de benen en voeten. Hierdoor wordt er meer bloed beschikbaar voor de hersenen. De Anti-Trendelenburg positie is daarentegen het volledige tegenovergestelde, waarbij uw benen en voeten lager liggen dan uw hart.

De Anti-Trendelenburg Houding

Het Anti-Trendelenburg houding bed, ook aangeduid als reverse Trendelenburg, kenmerkt zich door een unieke positie waarbij het hoofd 15 tot 30 graden hoger ligt dan de voeten. Deze specifieke slaaphouding stimuleert de bloedcirculatie naar de onderste ledematen doordat de benen lager liggen dan de rest van het lichaam, waardoor het bloed optimaal kan stromen.

De term ‘Trendelenburg’ is vernoemd naar de Duitse chirurg Friedrich Trendelenburg. Een Trendelenburg bed beschikt over een uniek slaapsysteem dat naar voren of achteren kantelt. Met een eenvoudige afstandsbediening kunt u het bed naar de juiste positie kantelen, wat bijdraagt aan een gezonde en goede nachtrust. Het kantelproces van het Anti-Trendelenburg bed is geleidelijk, waardoor het veilig is voor de persoon in het bed.

Wat zijn de voordelen van een Anti-Trendelenburg houding?

Naast de verbeterde bloedcirculatie biedt de Anti-Trendelenburg houding meer voordelen. Door de schuine ligging verbetert de zuurstoftoevoer naar de longen, waardoor ademhalen makkelijker wordt. Dit kan bijzonder voordelig zijn voor kortademige patiënten.

Voor personen met gastro-oesofageale refluxziekte (GORD) kan een Anti-Trendelenburg bed helpen om klachten van brandend maagzuur en zure oprispingen te verminderen. Omdat de slokdarm hoger ligt dan de maag, kan het maagzuur minder makkelijk terugvloeien.

Mensen met beperkte mobiliteit kunnen in de Anti-Trendelenburg positie bijna rechtop zitten. Het bed kan naar een fauteuilstand worden gekanteld, wat het gevoel geeft van een stoel in plaats van een bed. Dit maakt deelname aan gesprekken, het kijken van televisie, het lezen van een boek of krant, en werken op een laptop comfortabeler. Deze positie biedt ook goede onderrugsteun en een prettige variatie ten opzichte van liggende posities.

Samengevat, de voordelen van een Anti-Trendelenburg houding omvatten:

Verbeterde bloedcirculatie naar de onderste ledematen
Betere ademhaling en verhoogde zuurstoftoevoer naar de longen
Verminderde klachten van brandend maagzuur en reflux tijdens slaap
Transformatie van uw bed naar een comfortabele fauteuil
Met een Anti-Trendelenburg bed verbetert u niet alleen uw slaapcomfort, maar ook uw algemene gezondheid en welzijn.

Optimaliseer uw Zorg met een Hoog Laag Bed voorzien van Trendelenburg Functie

Een hoog laag bed met Trendelenburg functie biedt een aanzienlijke verbetering voor patiënten die thuisbedzorg nodig hebben. Dit bed is niet alleen comfortabel voor de patiënt, maar is ook een geweldig hulpmiddel voor zorgverleners. Met de bijgeleverde afstandsbediening kunnen zij het bed aanpassen aan de juiste werkhoogte voor optimale verzorging. Bovendien kan de patiënt het bed gemakkelijk laag of hoog afstellen voor een veilige instap of uitstap.

Dit soort zorgbedden is ideaal voor zowel de patiënt als de zorgverlener. Het heeft verstelbare functionaliteiten voor zowel de rugleuning als de bovenbeenondersteuning. De rugleuning kan bijvoorbeeld tot een hoek van 70 graden worden gezet, terwijl de beenondersteuning kan worden aangepast tot een hoek van 30 graden.

De Trendelenburg functie maakt het mogelijk om het bed met een hoek van 90 graden naar voren of achteren te kantelen. Dit kan allemaal zelfstandig door de patiënt geregeld worden met de bijgeleverde afstandsbediening. Een hoog laag bed kan tevens uitgerust worden met een (anti) Trendelenburg functie, wat het tot een toekomstbestendig zorgbed maakt.

Fowler-positie
Een hoog laag bed met Trendelenburg functie kan ingesteld worden in de Fowler-positie. In deze houding ligt de patiënt op zijn rug met het bed iets naar voren gekanteld en de benen licht gebogen bij de knieholtes. Dit zorgt voor ondersteuning van de rug en een comfortabele houding voor de patiënt. De Fowler-positie bevordert ook de afvoer van ontstekingsvocht naar lagere delen van de buikholte, waar het vervolgens kan worden afgenomen via punctie.

Met een hoog laag bed met Anti-Trendelenburg functie is de standaard liglengte 200 cm. Indien de ruimte dit toelaat, raden we een langer bed aan, bij voorkeur 210 cm of zelfs 220 cm. De Fowler-stand en het hoofdgedeelte worden namelijk vaker gebruikt dan in een normaal bed. Wanneer de Anti-Trendelenburg functie wordt gebruikt in de Fowler-positie, verplaatst uw lichaam iets naar voren, waardoor een bed van twee meter al snel te kort kan zijn.

Meer weten over het Zorgbed met Anti-Trendelenburg Functie?
Bent u op zoek naar meer informatie over het zorgbed met Anti-Trendelenburg functie? Of wilt u de voordelen van een Anti-Trendelenburg bed beter begrijpen? Neem dan contact op met ons team van slaapexperts bij Zorgbedplus.

Wij bieden gratis, gepersonaliseerd advies en beantwoorden al uw vragen over de veelzijdigheid van een hoog laag bed met Anti-Trendelenburg optie. Bij ons kunt u terecht voor een nieuw hoog laag systeem.

 

Ontdek meer...