Parade

Parade

Over Parade

Hoe ziet het ideale interieur eruit en welke woonstijl spreekt je het meeste aan? 
Ontdek de vele mogelijkheden van de  Parade collectie en maak je eigen persoonlijke woonsfeer om heerlijk te wonen en te leven!
De voordelen van tapijt:
Geluiddempend
In een kale ruimte worden gewone leefgeluiden zoals praten, de TV, de radio en het getik van hakken al gauw onaangenaam. In flats of appartementen zijn vooral de zogenaamde contactgeluiden berucht: geluid dat doordringt via de vloer naar het onderliggende plafond. 
Tapijt biedt hier een oplossing voor.
Tapijtvezels weerkaatsen het geluid niet, maar absorberen het. Hoe dikker het tapijt, des te groter het effect van geluidsisolatie.
Warmte-isolerend en energiebesparend
Op blote voeten door het huis lopen? Kinderen die op hun kamer op de grond een spelletje spelen? Met tapijt op de vloer wordt dit allemaal heel comfortabel, omdat tapijt warmte isoleert.
Tapijt, in combinatie met ondertapijt, zorgt voor een betere isolatie van de warmte. Als gevolg van deze warmte isolatie kan de thermostaat bovendien een stukje lager en kun je hiermee energie besparen (gemiddeld 4 tot 5%; in een strenge winter zelfs 10%).
Veilig
Tapijt is stroef. Dit betekent dat het risico van uitglijden op een vloer met tapijt een stuk kleiner is dan op een gladde vloer. Mocht je toch vallen dan is de kans op verwondingen kleiner omdat tapijt zachter en meer verend is. Ook een gladde trap wordt veiliger door het met tapijt te bekleden.