Miele inbouwapparatuur

Miele lagedruk stoomoven

Over Miele lagedruk stoomoven

 De geschiedenis van de stoomoven

Koken met stoom bestaat al duizenden jaren.

Waarschijnlijk stoomden de mensen hun voedsel al voordat het vuur was ontdekt boven warme bronnen. Het koken met stoom, zoals we dat nu kennen, heeft zijn oorsprong in China. Daar is en was het stomen van gerechten altijd al de belangrijkste bereidingswijze. Lang voor onze huidige jaartelling werden in China al dubbelwandige kookpotten gebruikt waarin de gerechten afgescheiden van het vocht werden gekookt.

De werking

De werking van de stoomoven is even eenvoudig als effectief. Door  openingen in de bodem van de pan stroomt de stoom rechtstreeks over en tussen de ingrediënten, waardoor ze er aan alle kanten mee worden omsloten. Daarom kunnen bij het koken met stoom ook verschillende stoompannen boven elkaar worden gebruikt. Omdat de gerechten niet in het water liggen, kunnen waardevolle vitamines en mineralen niet oplossen en blijven ze bijna volledig behouden. Daarom is de smaak bijzonder intens, zijn kruiden en zout niet of nauwelijks nodig en kan ook de toevoeging van boter of olie achterwege blijven.

U kookt dus puur natuur.

 

Er zijn 3 soorten stoomovens:

-         Hoge druk stoomovens
  

-         Lage druk stoomovens
 
   

-         Combi- stoomovens.  De combi- stoom oven is een combinatie van de 2 bovenstaande.

 

         Voor uitgebreide informatie zien we u graag in de showroom