Werkbladafzuiging: elegant én functioneel

Geschreven door

Rob Maassen BinnenUit Keuken & Bad

De ontwikkelingen op het gebied van keukens gaan snel. Heel snel. Regelmatig verschijnen er nieuwe innovaties op de markt die niet alleen een oogstrelend ontwerp hebben, maar ook heel praktisch zijn. Bij BinnenUit Keuken & Bad laten wij u graag kennismaken met werkbladafzuiging!
 

Wat is er heerlijker dan koken in uw eigen keuken? U kent de keuken en de apparatuur, u heeft alle keukengerei binnen handbereik en u maakt op uw eigen tempo een heerlijk gerecht of 7-gangendiner klaar. Het enige vervelende aan koken zijn de geuren die vrijkomen en soms wel uren in uw keuken kunnen blijven hangen. Dit is niet altijd wenselijk, vooral wanneer u een open keuken heeft die in verbinding staat met de woonkamer. Uw gasten kunnen hierdoor nog urenlang nagenieten van de maaltijd die ze hebben genuttigd. 
 

Geuren in de keuken afzuigen 

Gelukkig kunt u de geurtjes in uw keuken wegnemen met een afzuigsysteem. De meeste keukens hebben een afzuigkap of wasemkap in hun keuken. Deze hangt boven het fornuis en is bevestigd aan het plafond. Er zijn verschillende typen op de markt, zoals wandschouw afzuigkappen, schuine afzuigkappen, inbouwunits, plafondunits, eilandschouw afzuigkappen, geïntegreerde afzuigkappen, vlakscherm afzuigkappen en onderbouw afzuigkappen. U raadt het al: er is heel veel mogelijk. 
 

Afzuiging in het aanrechtblad

De laatste tijd ziet u echter ook afzuiging die niet aan het plafond hangt, maar die in het werkblad of de kookplaat verwerkt is. Deze vorm van afzuiging heet werkbladafzuiging, kookveldafzuiging of downdraft-afzuiging. Het principe is simpel: de werkbladafzuiging wordt in het aanrechtblad geïntegreerd en zuigt alle dampen naar onderen af. Dankzij het recirculatiesysteem kunt u de werkbladafzuiging plaatsen waar u maar wilt. Met werkbladafzuiging heeft u niet meer een grote afzuigkap in uw keuken nodig. Deze kap springt altijd in het oog en neemt veel zicht in de keuken weg. Daarnaast is de afzuiging in het werkblad zeer functioneel: het voert geurtjes direct af. Elegant én functioneel.
 

Werkbladafzuiging van Bora en Miele

Diverse merken hebben werkbladafzuiging opgenomen in hun assortiment, zo ook keukentopmerken Bora en Miele. De afzuiging van Bora kan verwerkt worden in diverse series inductieplaten, zoals de Classic, Professional en Basic. De afzuiging is hierbij centraal geïntegreerd in de kookplaat. Ook Miele biedt inductiekookplaten met een geïntegreerde afzuiging, zoals de PowerFlex-kookzone. Met de techniek Con@ctivity 2.0 communiceren de afzuigkap en de kookplaat met elkaar.
 


 

Werkbladafzuiging bij BinnenUit in Heinkenszand

Wilt u meer informatie over werkbladafzuiging of wilt u de apparatuur bekijken? Aarzel niet en breng een bezoek aan BinnenUit Keuken & Bad in Heinkenszand. Wij hebben een zeer ruim aanbod in keukenapparatuur, waaronder werkbladafzuiging van Bora, Miele en diverse andere merken. Bezoek onze showroom en wij geven u graag een demonstratie van de mogelijkheden.