KitchenAid Chef Touch: voedselbereiding dankzij vacuümgaren

Geschreven door

Rob Maassen BinnenUit Keuken & Bad

Chef Touch van KitchenAid is een ingenieus kooksysteem waarmee u sous-vide kookt. Met sous-vide gaart u uw eten wanneer het vacuümverpakt is. Dankzij KitchenAid kunt u deze revolutionaire manier van vacuümgaren ook thuis toepassen!

Sous-vide koken is de nieuwste gastronomische trend, waarbij vacuümverpakt voedsel op een lage temperatuur gaart. Verse ingrediënten worden in plastic zakjes vacuüm getrokken en in een stoomoven gegaard op temperaturen van maximaal 100 graden Celsius. Dankzij deze bereidingswijze wordt de smaak, geur en kleur behouden en verkrijgt u malse, sappige, kleurrijke, smakelijke en gezondere gerechten.
 

Chef Touch: drie-in-één systeem

Met sous-vide voorkomt u uitkoken, verkrijgt uw voedsel een andere structuur en behoudt u vitamines en mineralen. KitchenAid haakt in op de sous-vide trend met het drie-in-één systeem Chef Touch. KitchenAid Chef Touch bestaat uit een vacuümtoestel, stoomoven en snelvriezer: met het vacuümtoestel kunt u voedsel vacuüm verpakken in zakjes, de stoomoven gebruikt u om eten te stomen en op te warmen en met de snelvriezer kunt u het eten afkoelen en invriezen. Met dit systeem kunnen verschillende soorten voedsel – elk in zijn eigen vacuümverpakking – tegelijkertijd in de oven worden gegaard.
 

Producten langer bewaren

KitchenAid Chef Touch is een zeer professioneel apparaat voor de semiprofessionele kok of kok in wording. Ook is het apparaat ideaal voor thuiskoks die graag zonder olie of boter koken. En dankzij het vacuümtoestel kunt u het voedsel tot wel drie keer langer bewaren. Bovendien kunt u met de snelvriezer het voedsel in een mum van tijd laten afkoelen en invriezen.
 

KitchenAid Chef Touch bij BinnenUit

Kortom, de Chef Touch maakt koken aanzienlijk leuker én gemakkelijker: u kunt het voedsel op voorhand klaarmaken en sous-vide bewaren om het later te verwarmen en te nuttigen! Bij BinnenUit Keuken & Bad beschikken we over het revolutionaire keukenapparaat KitchenAid Chef Touch. Kom bij ons langs en vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden! Uiteraard kunnen zij het apparaat ook demonstreren. Tot ziens bij BinnenUit Keuken & Bad.